Χιονισμένο Χωριό με Πτι-Μπερ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Για το γλάσο
Για τα σπιτάκια
Για τη γέμιση μους πραλίνα – μπισκότο
Για τη διακόσμηση
Προαιρετικά:
Ανακατεύουμε το νερό με τη ζάχαρη άχνη – μ’ ένα σύρμα – μέχρι να ομογενοποιηθούν και τα μεταφέρουμε σ’ ένα κορνέ με πολύ λεπτό στόμιο. Εναλλακτικά χρησιμοποιούμε έτοιμο γλάσο.
Κολλάμε 4 μπισκότα μεταξύ τους με το γλάσο για να σχηματίσουμε μια βάση σπιτιού. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλες δύο φορές και μεταφέρουμε τις βάσεις στο ψυγείο για να δέσει το γλάσο και να σταθεροποιηθούν (περίπου 20’).
Με το γλάσο, σχεδιάζουμε πόρτες και παράθυρα σε 4 μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ που θα είναι οι μπροστινοί τοίχοι από τα σπιτάκια. Τα μεταφέρουμε στο ψυγείο για να δέσει το γλάσο.
Φτιάχνουμε τη σκεπή ενώνοντας 2 μπισκότα υπό γωνία με ζαχαρόπαστα και τα αφήνουμε να σταθεροποιηθούν στο ψυγείο.
Σε κάθε βάση σταθεροποιούμε τα μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ κάθετα με λευκή ζαχαρόπαστα (χρησιμοποιώντας τη σαν πλαστελίνη) και με γλάσο. Μεταφέρουμε τα σπιτάκια στο ψυγείο για 20 λεπτά.
Με ένα πινέλο καλύπτουμε εσωτερικά με λιωμένη λευκή σοκολάτα.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να διογκωθεί. Προσθέτουμε την πραλίνα φουντουκιού και το τρίμμα μπισκότου ΠΤΙ-ΜΠΕΡ. Χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά και γεμίζουμε με την κρέμα τα σπιτάκια.
Τέλος τοποθετούμε τη σκεπή.
Διακοσμούμε με τριμμένη καρύδα και ζάχαρη άχνη.
Προαιρετικά: σχηματίζουμε καμινάδες με κόκκινη ζαχαρόπαστα και δεντράκια από δεντρολίβανο.