Τροφή αγάπης

Με το παιδί στο επίκεντρο, το πρόγραμμα «Πρωινά Αγάπης» αυτό συνδυάζει την προσφορά με την εκπαίδευση των νέων γενεών αναφορικά με τη σημασία της σωστής διατροφής.

Featured image for Τροφή αγάπης

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της Ε.Ι. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. είναι το πρόγραμμα «Πρωινά Αγάπης». Με το παιδί στο επίκεντρο, το πρόγραμμα αυτό συνδυάζει την προσφορά με την εκπαίδευση των νέων γενεών αναφορικά με τη σημασία της σωστής διατροφής.

Η συγκεκριμένη δράση υλοποιείται σταθερά από το 2014, σε συνεργασία με περίπου 26 φορείς και Ιδρύματα, όπως το ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ και ο ΔΕΣΜΟΣ, οι οποίοι γίνονται σε ετήσια βάση αποδέκτες περισσότερων από 9.000 προϊόντων της Εταιρείας, που στη συνέχεια προσφέρουν σε παιδιά που τα χρειάζονται σε Αθήνα, Βόλο και Θεσσαλονίκη.

Ωστόσο, η δράση αυτή δεν περιορίζεται στις προϊοντικές διαθέσεις, καθώς έχει ως παράλληλο στόχο την εξοικείωση των παιδιών από νωρίς με τις έννοιες της προσφοράς και της αλληλεγγύης. Για το λόγο αυτό, η Εταιρεία αξιοποιεί τις εβδομαδιαίες εκπαιδευτικές επισκέψεις μαθητών δημοτικού στις παραγωγικές της μονάδες[1], δίνοντάς τους τη δυνατότητα να αποτελέσουν μέρος αυτής της αλυσίδας αγάπης.

Αφού, λοιπόν, ολοκληρωθεί η εκπαιδευτική ενότητα της κάθε επίσκεψης και οι μικροί μαθητές έχουν πια γίνει «ειδικοί» στην παραγωγή των προϊόντων, την επεξεργασία των πρώτων υλών και την αποθήκευση των τελικών προϊόντων, προχωρούν οι ίδιοι στην παρασκευή ενός μπισκότου έκαστος, το οποίο αντιστοιχεί σε ένα πακέτο μπισκότων, που προσφέρεται στο πλαίσιο της δράσης «ΠΡΩΙΝΑ ΑΓΑΠΗΣ».

[1] Λόγω της πανδημίας Covid-19 όλες οι σχολικές εκπαιδευτικές επισκέψεις στις εγκαταστάσεις της Ε.Ι. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. έχουν ανασταλεί.