Η Ιστορία μας

Aπό τον φούρνο ενός σπιτιού στην Κωνσταντινούπολη,
στην κορυφή της αγοράς και με παρουσία σε 40 χώρες!

Αυτή είναι η γλυκιά μας ιστορία…

Μια φορά και έναν καιρό...

Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΜΙΑΣ ΙΔΕΑΣ


Το πρώτο μπισκότο Παπαδοπούλου μοσχοβόλησε στον φούρνο του σπιτιού της οικογένειας Παπαδοπούλου στην Κωνσταντινούπολη και σφραγίστηκε με μια ξύλινη σφραγίδα.

Το 1922, με τη Μικρασιατική καταστροφή, ο Ευάγγελος Παπαδόπουλος με τη μητέρα του και τους αδελφούς του επιβιβάζονται σε πλοίο με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά. Το πλοίο έδεσε στο λιμάνι και η οικογένεια επέλεξε να κάτσει σε ένα καφενείο να ξεκουραστεί, όπου τους περίμενε μια έκπληξη: πληροφορήθηκαν ότι στην Ελλάδα τα μπισκότα δεν ήταν γνωστά. Και έτσι γεννήθηκε η μεγάλη ιδέα να διαδώσουν στην Ελλάδα τη μεγάλη τους αγάπη, την τέχνη του μπισκότου!

σημαντικες ημερομηνιες

  • 1922
    Η Οικογένεια Παπαδοπούλου μένει στην Ελλάδα για να διαδώσει την αγάπη για το μπισκότο

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΑΣ ΣΠΙΤΙ


Η οικογένεια εγκαθίσταται σε στέγη που προσέφερε το κράτος, σε προσφυγική πολυκατοικία κοντά στον Λυκαβηττό. Μητέρα και παιδιά αγοράζουν ένα μικρό φούρνο και ξεκινούν πάλι τη γνωστή τέχνη: η μητέρα ζυμώνει και ψήνει τα Πτι-Μπερ, τα παιδιά τα πουλούν χύμα.

Το 1931 και το 1933 κυκλοφορούν για πρώτη φορά οι 3 από τις σημαντικότερες μάρκες της εταιρείας: τα Μιράντα, τα Γεμιστά και Cream Crackers που θα αγαπηθούν από όλες τις ελληνικές οικογένειες και θα συντροφεύουν κάθε ηλικία σε κάθε στιγμή.

Το 1938, έτος σταθμός, η βιοτεχνία εγκαθίσταται στο πρώτο της μικρό εργοστάσιο στην Αθήνα, στην οδό Θεσσαλονίκης, στη γέφυρα Πουλοπούλου και αγοράζονται μηχανήματα ελληνικής κατασκευής για τις ανάγκες της παραγωγής.

σημαντικες ημερομηνιες

  • 1931
    Πρωτοκυκλοφορούν τα Μιράντα, τα Γεμιστά και τα Cream Crackers
  • 1933
    Πρωτοκυκλοφορούν τα Μιράντα, τα Γεμιστά και τα Cream Crackers
  • 1938
    Δημιουργείται το πρώτο εργοστάσιο στην Αθήνα

ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


Η Ελλάδα μπαίνει στη δίνη του πολέμου.

Τα Πτι-Μπερ, τα Γεμιστά και τα Μιράντα που συσκευάζονται στα μεγάλα τετράγωνα κουτιά από λευκοσίδηρο, γίνονται τα αγαπημένα όλων των Ελλήνων. Ένα προϊόν της εταιρείας, πρόδρομος των σημερινών Cream Crackers, καταναλώνεται από τον ελληνικό στρατό ως ξηρά τροφή.

ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ


Το έτος 1957 ανοίγει το πρώτο μεγάλο και σύγχρονο εργοστάσιο της εταιρείας στην Πέτρου Ράλλη.

Ιδιαίτερη για τη σπουδαιότητα της η συγκεκριμένη χρονολογία, καθώς τα όνειρα, οι προσπάθειες και οι κόποι τόσων χρόνων βρίσκουν την πρώτη τους σύγχρονη στέγη.

σημαντικες ημερομηνιες

  • 1957
    Το πρώτο εργοστάσιο μεγαλώνει και μεταφέρεται στην Πέτρου Ράλλη

ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ


Με οδηγό τη σκληρή δουλειά, το μεράκι και την αγάπη για το μπισκότο, η εταιρεία Παπαδοπούλου αποκτά ηγετική θέση στον κλάδο της μπισκοτοποιίας στην Ελλάδα, έχοντας κερδίσει επάξια την αγάπη και την προτίμηση των Ελλήνων.

Ο ιδρυτής της εταιρείας, Ευάγγελος Παπαδόπουλος αναφέρει χαρακτηριστικά: «Εμείς οι παλαιοί κάναμε προσεκτικά επιχειρηματικά βήματα και όχι ριψοκίνδυνα άλματα και εφαρμόζαμε μία στρατηγική μακρόπνοη. Έτσι με σκληρή δουλειά και αισιοδοξία, με εντιμότητα και τόλμη, με σεβασμό στον καταναλωτή μας, είδαμε τους κόπους μας να πιάνουν τόπο».

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ


Το 1972 πραγματοποιείται ο σχεδιασμός του γνωστού μέχρι σήμερα σήματος της εταιρείας: ένα κόκκινο «Π» που συμπληρώνεται από τις φιγούρες των τεσσάρων παιδιών του Ευάγγελου Παπαδόπουλου.

To 1973 ανοίγει το δεύτερο εργοστάσιο της εταιρείας, στη Θεσσαλονίκη.

Το 1978 λανσάρεται ένα νέο προϊόν στην ελληνική αγορά, το Caprice, το οποίο θα αποτελέσει και τη ναυαρχίδα των εξαγωγών της εταιρείας. Τα λατρεμένα Caprice από γκοφρέτα viennoise και κρέμα φουντουκιού και κακάο που πολλοί αντέγραψαν αλλά κανένας δεν τα «πλησίασε». Η πιο γλυκιά λατρεία που δεν έχει ηλικία…

σημαντικες ημερομηνιες

  • 1972
    Δημιουργείται το γνωστό μέχρι σήμερα σήμα της εταιρείας
  • 1973
    Ανοίγει το δεύτερο εργοστάσιο της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη
  • 1978
    Λανσάρεται το Caprice

Η ΕΞΕΛΙΞΗ


Η συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση των καταναλωτών για προϊόντα με την επωνυμία «Παπαδοπούλου» οδηγεί στη δημιουργία τρίτου εργοστασίου στον Βόλο.

Το 1989 ακολουθεί η δυναμική είσοδος της εταιρείας, στην κατηγορία των αρτοσκευασμάτων, με τα παξιμαδάκια Krispies. Έτσι, ανοίγεται ο δρόμος προς την ανάπτυξη μιας καινούργιας προϊοντικής κατηγορίας για την εταιρεία.

σημαντικες ημερομηνιες

  • 1989
    Βγαίνουν για πρώτη φορά στην αγορά τα παξιμάδια Krispies

Η ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟΣ


Πρόκειται για μια έντονα «σοκολατένια» περίοδο για την εταιρεία. Τα αγαπημένα σε όλους Πτι-Μπερ, Μιράντα και Γεμιστά κυκλοφορούν πλέον με την επικάλυψη απολαυστικής σοκολάτας… και αποτελούν ένα προκλητικά απολαυστικό συνδυασμό για τους λάτρεις της αυθεντικής και μοναδικά γευστικής σοκολάτας.

Το 1996 αρχίζει να λειτουργεί το καινούργιο εργοστάσιο στα Οινόφυτα, όπου στεγάζεται η παραγωγή των πρώτων φρυγανιών Παπαδοπούλου, κάτω από την επωνυμία Goldies. Την ίδια χρονιά, τα μπισκότα ολικής άλεσης Digestive λανσάρονται για πρώτη φορά στην ελληνική αγορά, με τη σφραγίδα «Παπαδοπούλου».

σημαντικες ημερομηνιες

  • 1996
    Λανσάρονται τα μπισκότα ολικής άλεσης Digestive

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΒΗΜΑΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ


Το 2002 φεύγει από τη ζωή σε ηλικία 93 ετών, ο ιδρυτής της βιομηχανίας, Ευάγγελος Παπαδόπουλος, αφήνοντας πίσω του μια βιομηχανία που ευημερεί.

Τα επόμενα βήματα είναι ολοένα και πιο μεγάλα. Η περίοδος αυτή χαρακτηρίζεται από τη διεύρυνση της κατηγορίας των αρτοσκευασμάτων με το λανσάρισμα νέων προϊόντων όπως Φρυγανιές Χωριάτικες και Στρογγυλές Φρυγανιές, ενώ ακολουθεί το δυναμικό επαναλανσάρισμα των φρυγανιών Goldies κάτω από τη νέα επωνυμία «Φρυγανιές Παπαδοπούλου».

Το 2008 η εταιρεία λανσάρει τη σειρά «Χωρίς Ζάχαρη», προσφέροντας στους καταναλωτές τη δυνατότητα μίας ισορροπημένης διατροφής.

σημαντικες ημερομηνιες

  • 2002
    Φεύγει από τη ζωή ο ιδρυτής της βιομηχανίας, Ευάγγελος Παπαδόπουλος
  • 2008
    Λανσάρεται η σειρά «Χωρίς Ζάχαρη»

ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ


Το 2013 η εταιρεία επεκτείνεται και στην αγορά του συσκευασμένου ψωμιού, κατακτώντας σημαντική θέση στην ελληνική αγορά.

Η συγκεκριμένη δεκαετία χαρακτηρίζεται από λανσαρίσματα προϊόντων με υψηλή διατροφική αξία, όπως οι μπάρες δημητριακών Digestives bar, τα Πολυδημητριακά και τα: ψωμί του τοστ Γεύση2, χωριάτικο ψωμί σε φέτες «Χωριανό» και ψωμί «Αρχαία Σπορά» με δίκοκκο σιτάρι, καθώς και τα λανσαρίσματα κλασικών προϊόντων, όπως τα Cream Crackers και το Πτι-Μπερ με την καινοτομία συστατικών όπως το κριθάρι, η βρώμη και η Β-Γλυκάνη. Το 2016 λανσάρονται τα προϊόντα «ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ», με έμφαση στη γεύση αλλά και την υγεία.

Την ίδια εποχή, γνωστά brands, όπως τα Γεμιστά, χαράσσουν πλέον τη στρατηγική τους βάσει της εποχικότητας και του ηλικιακού τους κοινού. Τα κλασικά Γεμιστά για όλες τις ηλικίες, πάντα και παντού, τα Φρουτογεμιστά σηματοδοτούν την έναρξη της θερινής σεζόν και τα νέα 2πλοΓεμιστά για τις νεαρές ηλικίες που επιθυμούν διπλή απόλαυση.

σημαντικες ημερομηνιες

  • 2013
    Η εταιρεία επεκτείνεται στην αγορά του συσκευασμένου ψωμιού
  • 2016
    Λανσάρεται η σειρά «ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ»

ΣΗΜΕΡΑ


Σήμερα η εταιρεία κατέχει ηγετική θέση στην αγορά, συνεχίζοντας να λανσάρει νέα προϊόντα.

Αφουγκραζόμενη τις νέες διατροφικές ανάγκες της εποχής, η Ε.Ι. Παπαδόπουλος λανσάρει νέα προϊόντα και επεκτείνει ήδη υπάρχουσες σειρές με νέους κωδικούς με προϊόντα χωρίς ζάχαρη ή με μειωμένη ζάχαρη –κάτι που η εταιρεία έπραξε πρώτη στην ελληνική αγορά– και το λανσάρισμα ολοένα και περισσότερων αγαπημένων προϊόντων, όπως τα Πτι-Μπερ χωρίς προσθήκη ζάχαρης, Μιράντα με μειωμένη ζάχαρη, Μπισκότα βρώμης χωρίς προσθήκη ζάχαρης κ.ο.κ.
Με δέσμευση προς τους καταναλωτές και σε συνεχή εγρήγορση, αναζητά νέους δρόμους γεύσεων και καινοτομεί, παραμένοντας στην πρώτη γραμμή των σύγχρονων διατροφικών τάσεων. Ένας ολόκληρος στόλος φορτηγών μεταφέρει προϊόντα Παπαδοπούλου, σε περισσότερες από 60 χώρες και στις 5 ηπείρους. Πλήθος βραβείων, σε ελληνικές και διεθνείς εκθέσεις, κοσμεί τα γραφεία της εταιρείας και αποδεικνύει εμπράκτως ότι ο σεβασμός και η ποιότητα είναι διαχρονικές αξίες.