Η συνεργασία μας με το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο

Η σχέση της εταιρείας Ε.Ι. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. και του Σωματείου «Ελληνικό Παιδικό Μουσείο» μετρά περισσότερα από 24 χρόνια και πολλά εκατομμύρια μπισκότα που έχουν φτιαχτεί από τους μικρούς επισκέπτες του Μουσείου χάρη σε αυτή τη συνεργασία.

Featured image for Η συνεργασία μας με το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο

Η σχέση της εταιρείας Ε.Ι. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. και του Σωματείου «Ελληνικό Παιδικό Μουσείο» μετρά περισσότερα από 24 χρόνια και πολλά εκατομμύρια μπισκότα που έχουν φτιαχτεί από τους μικρούς επισκέπτες του Μουσείου χάρη σε αυτή τη συνεργασία. Μία συνέργεια που χτίστηκε πάνω σε γερά θεμέλια αμοιβαίας εκτίμησης, σεβασμού και εμπιστοσύνης με κοινό στόχο την προσφορά χαράς και γνώσης στα παιδιά.

Η συνεργασία ξεκίνησε το 1997 με τη χορηγία του προγράμματος «Κουζίνα, ανακαλύπτω τον κόσμο του μπισκότου» και μέχρι σήμερα το εν λόγω έκθεμα έχει υποδεχθεί περισσότερα από 650.000 παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να ζήσουν στιγμές γεμάτες δημιουργία, γνώση και ψυχαγωγία.

Στη διάρκεια όλων αυτών των χρόνων, τόσο χάρη στο Έκθεμα «Κουζίνα» όσο και μέσω μίας σειράς διαφορετικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων, η Εταιρεία σε συνεργασία με το εξειδικευμένο προσωπικού του Μουσείου διδάσκει στα παιδιά την αξία της ισορροπημένης διατροφής μέσα στην ημέρα. Κι επειδή η πλέον αποτελεσματική μάθηση είναι πάντα εκείνη που υλοποιείται με βιωματικές εμπειρίες και παιχνίδια, οι μικροί συμμετέχοντες στο εν λόγω πρόγραμμα μαθαίνουν όλα τα μυστικά προετοιμασίας της ζύμης και του ψησίματος των μπισκότων μέσω της χρήσης των πιο υγιεινών και  θρεπτικών υλικών. Η συγκεκριμένη διαδικασία αποτελεί πολύ σημαντική εκπαιδευτική δραστηριότητα, καθώς  οξύνει όλες τις αισθήσεις, προάγει το ομαδικό πνεύμα, την ενεργό συμμετοχή και τονώνει τη φαντασία των παιδιών.

Επιπλέον, στο πλαίσιο λειτουργίας του εκθέματος «Κουζίνα» η Ε.Ι. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. έχει υποστηρίξει περισσότερες από είκοσι εκπαιδευτικές δράσεις του Μουσείου σχεδιασμένες με γνώμονα τις ανάγκες της κάθε ομάδας –παιδιά προσχολικής ηλικίας, παιδιά σχολικής ηλικίας, παιδιά με ειδικές ικανότητες κοκ.