Οι διατροφικές αξίες μας

Καθώς μεγαλώνουμε και αντιλαμβανόμαστε τις βάσεις μιας ισορροπημένης διατροφής συνειδητοποιούμε την υψηλή διατροφική αξία που είχαν οι πρώτες τροφές που μας έδιναν οι μητέρες μας.

Featured image for Οι διατροφικές αξίες μας

Καθώς μεγαλώνουμε και αντιλαμβανόμαστε τις βάσεις μιας ισορροπημένης διατροφής συνειδητοποιούμε την υψηλή διατροφική αξία που είχαν οι πρώτες τροφές που μας έδιναν οι μητέρες μας.

Μια από αυτές, τα αγαπημένα μας μπισκότα, που οι παιδίατροι σύστηναν ως το συμπλήρωμα της φρουτόκρεμας μας και ήταν από τα πρώτες τροφές που κρατήσαμε στα χέρια μας και πιπιλίσαμε με τα λιγοστά μας δοντάκια.

Μεγαλώνοντας λίγο, οι περισσότεροι θυμόμαστε την γιαγιά και τον παππού να μας επισκέπτονται και να κρατάνε στα χέρια τους τα αγαπημένα μας μπισκότα. Μετά τα μπισκότα έγιναν το κολατσιό που μας έδινε για το σχολείο η μαμά μας.

Πόσες φορές περιμέναμε να χτυπήσει το κουδούνι για να μοιραστούμε τα αγαπημένα μας μπισκότα με τους συμμαθητές μας ή τα τρώγαμε κρυφά την ώρα του μαθήματος;

Γλυκές αναμνήσεις αλλά και υψηλή διατροφική αξία. Κάτι ήξεραν οι μητέρες μας που εμπιστεύονταν τα μπισκότα, αλλά και οι παιδίατροι που τα συνιστούν σε γενιές και γενιές παιδιών.

Τώρα μεγαλώσαμε και οι διατροφικές μας ανάγκες άλλαξαν. Ισορροπημένη διατροφή, προϊόντα ολικής άλεσης, μικρά και τακτικά γεύματα, αλλά και έλλειψη χρόνου. Τα μπισκότα όμως έχουν πάντα μια θέση στη καθημερινή μας διατροφή.

Όλα τα προϊόντα Παπαδοπούλου παρασκευάζονται με αγνά υλικά και παραδοσιακές συνταγές που χρόνια τώρα οι Έλληνες αγαπούν και εμπιστεύονται.

Το κύριο συστατικό των προϊόντων μας, τα δημητριακά, όπως σιτάρι, σίκαλη, βρώμη και κριθάρι τους δίνουν μοναδική θέση σε μια καθημερινή ισορροπημένη διατροφή, καθώς περιέχουν υδατάνθρακες, την βασική πηγή ενέργειας για τον οργανισμό.

Παράλληλα, τα μπισκότα περιέχουν ποσότητες πρωτεΐνης, η οποία προέρχεται κυρίως από τα δημητριακά και δευτερευόντως από άλλα συστατικά που μπορεί να περιέχουν, όπως είναι το γάλα.
Από τα σημαντικότερα διατροφικά χαρακτηριστικά του μπισκότου είναι η περιεκτικότητά του σε φυτικές ίνες, οι όποιες περιέχονται στα δημητριακά και στα δημητριακά ολικής άλεσης.
Όσον αφορά στα λιπαρά που περιέχονται στα μπισκότα, αυτά είναι φυτικής προέλευσης. Επιπλέον, τα μπισκότα περιέχουν πολύτιμες βιταμίνες και μέταλλα τα οποία είναι απαραίτητα για την λειτουργία του οργανισμού.