Τούρτα με μους καφέ και σοκολάτας

Image of author Εύα Μονοχάρη (Funkycookgr)

Από την Εύα Μονοχάρη (funkycookgr)

165' ΛΕΠΤΑ
9-12 ΑΤΟΜΑ
>10 ευρώ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ

Product Image of Πτι-Μπερ Κλασικά

Υλικά

48 μπισκότα ΠΤΙ ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
120 γρ. γάλα
1 κ.γ. κακάο, για το σερβίρισμα

Για την μους καφέ
1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα (397 γρ.)
500 γρ. κρέμα γάλακτος, παγωμένη
1½ κ.σ. στιγμιαίο καφέ, σκόνη 

Για την μους σοκολάτα
200 γρ. κρέμα γάλακτος, παγωμένη
125 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
80 γρ. γάλα
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή λικέρ  

TIP

- Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και φυτική κρέμα γάλακτος - Μπορούμε να προσθέσουμε, αν θέλουμε, στο γάλα για τα μπισκότα λικέρ καφέ

Εκτέλεση Συνταγής

1

Για την μους καφέ 
Διαλύουμε τον καφέ σε 2 κ.σ. καυτό νερό. 

2

Σε ένα αντικολλητικό κατσαρολάκι, σε χαμηλή φωτιά, βάζουμε το ζαχαρούχο γάλα και τον καφέ να σιγοβράσουν για 3-4′ ανακατεύοντας συνεχώς με μαρίζ. 

3

Κατόπιν μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολάκι και αφήνουμε να κρυώσει. 

4

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και το μείγμα ζαχαρούχου-καφέ σε σφιχτή μους. 

5

Για την μους σοκολάτα 
Σε ένα μπολ βάζουμε την κουβερτούρα, ζεσταίνουμε καλά το γάλα και την περιχύνουμε, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει. 

6

Αφήνουμε στην άκρη να πέσει η θερμοκρασία. 

7

Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος και το μείγμα κουβερτούρας, να πάρουν την υφή της μους και τοποθετούμε στο ψυγείο. 

8

Η τούρτα
Σε ανοιγόμενη φόρμα καλύπτουμε τα τοιχώματα με μπισκότα ΠΤΙ ΜΠΕΡ και στη συνέχεια στρώνουμε 12 μπισκότα στη βάση, τα οποία βουτάμε ελαφρά στο γάλα. 

9

Προσθέτουμε το 1/3 της μους καφέ και συνεχίζουμε κάνοντας στρώσεις, εναλλάξ μους-μπισκότου. 

10

Τοποθετούμε την τούρτα στο ψυγείο για 2 ώρες και λίγο πριν σερβίρουμε, γαρνίρουμε με τη μους σοκολάτα, το κακάο και μπισκότα ΠΤΙ ΜΠΕΡ. 

Δείτε ακόμη

Banner for Χριστουγεννιάτικο Trifle Ρόδι

Χριστουγεννιάτικο Trifle Ρόδι

Banner for Σοκολατένια Gluten Free Granola με Μπισκότα Παπαδοπούλου Χωρίς Γλουτένη

Σοκολατένια Gluten Free Granola με Μπισκότα Παπαδοπούλου Χωρίς Γλουτένη