Χριστουγεννιάτικο Trifle Ρόδι

360' ΛΕΠΤΑ
10-12 ΑΤΟΜΑ
>10 ευρώ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ

Product Image of Πτι-Μπερ Κλασικά

Υλικά

1 πακέτο μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Για την κρέμα:
8 κρόκοι αυγού
230 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
60 γρ. corn flour
910 γρ. γάλα
1 βανίλια στικ
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
60γρ. βούτυρο

Για το σιρόπι:
100 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
100 ml νερό
1 ξυλάκι κανέλας
5 γαρίφαλα

Για τη διακόσμηση:
1 βαζάκι μαρμελάδα ρόδι-βατόμουρο
1 συσκευασία με σπόρους ροδιού
6 σοκολατένια χριστουγεννιάτικά δεντράκια
10 φύλλα από φρέσκο δυόσμο
2 sparklers

Εκτέλεση Συνταγής

1

Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με τη μισή ζάχαρη σε ένα μπολ. Αναμειγνύουμε το corn flour σε μία κούπα με τα 100γρ. γάλα, το ανακατεύουμε και το προσθέτουμε στο μείγμα με τους κρόκους.

2

Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο γάλα σε μία μέτρια κατσαρόλα μέχρι να βράσει μαζί με την υπόλοιπη ζάχαρη. Προσθέτουμε τη βανίλια και το ξύσμα. Ρίχνουμε το ζεστό γάλα στο μείγμα με τους κρόκους και ανακατεύουμε.

3

Ξαναβάζουμε όλο το μείγμα σε μία κατσαρόλα, ανακατεύοντας μέχρι να βράσει και να πήξει σε μέτρια φωτιά, για 10 λεπτά. Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο.

4

Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες. Όταν η κρέμα κρυώσει, την ανακατεύουμε με σύρμα χειρός να αφρατέψει και τη βάζουμε σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής.

5

Φτιάχνουμε το σιρόπι σε μία μικρή κατσαρόλα, βάζοντας όλα τα υλικά και σιγοβράζοντας για 10 λεπτά.

6

Σπάμε τα μισά ΠΤΙ-ΜΠΕΡ σε μεγάλα κομμάτια σε ένα μπολ, τα περιχύνουμε με το μισό σιρόπι και ανακατεύουμε καλά. Βουτάμε τα υπόλοιπα μπισκότα στο σιρόπι μας και τα τοποθετούμε σε μία λαδόκολλα.

7

Στρώνουμε το 1/3 της κρέμας στη βάση ενός γυάλινου σκεύους. Βάζουμε τη μαρμελάδα από πάνω και πασπαλίζουμε με σπόρους ροδιού. Προσθέτουμε τα ολόκληρα μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ περιμετρικά στο σκεύος, ακουμπώντας τα στο γυαλί και ενδιάμεσα τοποθετούμε τα σπασμένα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ.

8

Προσθέτουμε άλλη μία στρώση με τον ίδιο τρόπο και ολοκληρώνουμε το γλυκό με την υπόλοιπη κρέμα, τα ρόδια και τη μαρμελάδα.

9

Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο για μία ώρα.

10

Διακοσμούμε με τα χριστουγεννιάτικα δεντράκια, τα φύλλα δυόσμου και τέλος, τοποθετούμε τα sparklers.