Τούρτα Πραλίνας
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
για σκεύος 20-22 εκ.
Για την κρέμα:
28 γρ. corn flour
960 γρ. κρέμα γάλακτος
500 γρ. πραλίνα φουντουκιού
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
50 γρ. κουβερτούρα
Για την βάση:
1 πακέτο μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
200 γρ. λιωμένο βούτυρο
100 γρ. φουντούκια
Για τη διακόσμηση:
5 μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
5 candy canes
1 μπάρα λευκής σοκολάτας 125γρ.
Διακοσμητικές χρυσές μπαλίτσες από ζαχαρόπαστα
Φτιάχνουμε τη βάση θρυμματίζοντας τα μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ σε ένα μπλέντερ. Κρατάμε 5 μπισκότα στην άκρη για τη διακόσμηση. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα φουντούκια και το βούτυρο και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Στρώνουμε το μείγμα στη βάση της ταρτιέρας με τη βοήθεια ενός κουταλιού. Τοποθετούμε τη βάση στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το corn flour με τα 100ml κρέμα γάλακτος.
Σε μία μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε την υπόλοιπη κρεμά γάλακτος και προσθέτουμε το μείγμα με το corn flour, την πραλίνα φουντουκιού μαζί με το αλάτι και την κουβερτούρα.
Ανακατεύουμε για 10-15 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα πραλίνας. Αφαιρούμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε με μεμβράνη την κρέμα και αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά.
Εφόσον κρυώσει λίγο η κρέμα, την απλώνουμε επάνω από τη βάση του μπισκότου και αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για όλο το βράδυ.
Λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα σε μπεν-μαρί, τη βάζουμε σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής και περιχύνουμε περιμετρικά το γλυκό, αφήνοντας να πέσουνε δάκρυα. Έπειτα, καλύπτουμε την επιφάνεια της τούρτας με την υπόλοιπη λευκή σοκολάτα.
Διακοσμούμε με ψιλοκομμένα και ολόκληρα candy canes, χρυσές μπαλίτσες και μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ.