Κορμός με Mιράντα με 30% λιγότερη ζάχαρη

Image of author Μάνος Δημητρούλης

Από τον Μάνο Δημητρούλη
Διατροφολόγος- Διαιτολόγος

15 ΛΕΠΤΑ
20 ΑΤΟΜΑ
<5 ευρώ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ

Product Image of Μιράντα 30% λιγότερη ζάχαρη

Υλικά

  • 150 γρ. Μιράντα με 30% λιγότερη ζάχαρη σπασμένα
  • 1️50 γρ. αποξηραμένα δαμάσκηνα χοντροκομμένα
  • 150 γρ. αποξηραμένους χουρμάδες χοντροκομμένους
  • 70 γρ. ψίχα από φιστίκι Αιγίνης ψιλοκομμένο
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κ.σ. σκόνη άγλυκου κακάο
  • Λίγο αλάτι

Εκτέλεση Συνταγής

1

Μουλιάζουμε τους χουρμάδες και τα δαμάσκηνα σε καυτό νερό για μερικά λεπτά.

2

Σουρώνουμε καλά και σε μπλέντερ ή πολυκοπτικό μηχάνημα χτυπάμε με την κανέλα, τη βανίλια και το κακάο μέχρι να πάρουμε ένα κολλώδες μείγμα.

3

Αδειάζουμε το μείγμα σύκου σε μπολ, ρίχνουμε το φιστίκι, και τα Μιράντα με 30% λιγότερη ζάχαρη και ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια μας.

4

Χωρίζουμε σε 2 μέρη, πλάθουμε 2 κορμούς, τυλίγουμε σφιχτά σε αντικολλητικό χαρτί, αφήνουμε για μία ώρα στο ψυγείο, αφαιρούμε και πασπαλίζουμε προαιρετικά με σκόνη άγλυκου κακάο ή με άχνη ζάχαρη.