Energy balls Μωσαϊκό με Mιράντα με 30% λιγότερη ζάχαρη
Από τον Μάνο Δημητρούλη
Διατροφολόγος- Διαιτολόγος
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Από τον Μάνο Δημητρούλη
Διατροφολόγος- Διαιτολόγος
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
150 γρ. Μιράντα Παπαδοπούλου με 30% λιγότερη ζάχαρη
100 γρ. αποξηραμένα δαμάσκηνα και cranberries
80 γρ. ξηρών καρπών
1 κ.σ. φιστικοβούτυρο
2 κ.σ. σκόνη άγλυκου κακάο & έξτρα για γαρνίρισμα
Μουλιάζουμε τα αποξηραμένα φρούτα σε καυτό νερό για τουλάχιστον 10 λεπτά. Σε πολυκοπτικό μηχάνημα χτυπάμε τα 100 γρ. Mιράντα με 30% λιγότερη ζάχαρη με τους ξηρούς καρπούς.
Προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα, το φιστικοβούτυρο, το κακάο και 50 ml από το νερό που μουλιάσαμε τα αποξηραμένα φρούτα και ξαναχτυπάμε μέχρι να πάρουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Σπάμε με τα χέρια μας και τα υπόλοιπα 50 γρ. Μιράντα, τα ενσωματώνουμε στο μείγμα, πλάθουμε 22 μπαλάκια και τα περνάμε από μπολ με κακάο.