Healthy lime pie με Digestive Παπαδοπούλου χωρίς ζάχαρη
Από τον Μάνο Δημητρούλη
Διατροφολόγος- Διαιτολόγος
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Από τον Μάνο Δημητρούλη
Διατροφολόγος- Διαιτολόγος
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Για τη βάση
Για την κρέμα lime
Για τη μαρέγκα
Σε πολυκοπτικό μηχάνημα χτυπάμε τα μπισκότα Παπαδοπούλου Digestive χωρίς ζάχαρη μέχρι να γίνουν τρίμμα
Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το μέλι με το βούτυρο αμυγδάλου και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν καλά τα υλικά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το μπισκότο και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Χωρίζουμε το μείγμα στα 2 και απλώνουμε σε φόρμες τάρτας πιέζοντας καλά με τα δάχτυλα μας.
Τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε την κρέμα.
Σε βαθύ κατσαρολάκι ρίχνουμε τη στέβια, το corn flour, αλάτι, το νερό, το χυμό και το ξύσμα lime, ανακατεύουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι το μείγμα να πάρει μία βράση. Προσθέτουμε και το βούτυρο αμυγδάλου, ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους και σταδιακά ρίχνουμε λίγο λίγο το ζεστό μείγμα της κρέμας ανακατεύοντας γρήγορα. Όταν έχουμε προσθέσει περίπου το μισό μείγμα, ρίχνουμε πίσω στο κατσαρολάκι και σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να αρχίσει να πήζει. Αφαιρούμε από τη φωτιά και γεμίζουμε τις τάρτες.
Με μίξερ χειρός χτυπάμε το ασπράδι με τη στέβια μέχρι να πάρουμε μια σφιχτή μαρέγκα. Απλώνουμε με ένα κουταλάκι τη μαρέγκα πάνω από τις τάρτες, καλύπτοντας πλήρως την επιφάνεια τους και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά ή μέχρι οι μύτες της μαρέγκας να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα.