Προϊόντα “χωρίς” ή με λιγότερη ζάχαρη & αλάτι

Πολλοί καταναλωτές ακολουθούν διατροφή φτωχή σε ζάχαρη ή/και αλάτι, τόσο για λόγους υγείας, όσο και για άλλους λόγους.

Featured image for Προϊόντα “χωρίς” ή με λιγότερη ζάχαρη & αλάτι

Είτε για αυστηρά λόγους υγείας (χοληστερόλη, υπέρταση, σακχαρώδης διαβήτης), είτε γιατί θέλουν να διατηρήσουν το βάρους τους σε σταθερά επίπεδα, όλο και περισσότεροι καταναλωτές αναζητούν προϊόντα με χαμηλή περιεκτικότητα ή και χωρίς ζάχαρη ή/και χωρίς αλάτι.

Η εταιρεία Ε.Ι. Παπαδόπουλος διαθέτει μια ποικιλία προϊόντων που απευθύνονται σε ανθρώπους που ακολουθούν διατροφή φτωχή σε ζάχαρη ή/και αλάτι.

Φρυγανιές Σταρένιες χωρίς προσθήκη ζάχαρης και αλατιούφρυγανιές με σίκαλη χωρίς προσθήκη ζάχαρης και αλατιούKRISPIES ολικής άλεσης χωρίς πρόσθετα σάκχαραCream Crackers χωρίς ζάχαρη, αλλά και λαχταριστά μπισκότα, όπως Digestive χωρίς ζάχαρηΠολυΔημητριακά Μπισκότα με 4 δημητριακά & κακάο, χωρίς ζάχαρη, καθώς και η μπάρα Digestive Bar Χωρίς προσθήκη ζάχαρης με κομμάτια και επικάλυψη μαύρης σοκολάτας, είναι προϊόντα  που μπορείτε να εντάξετε στην καθημερινότητά σας, εφόσον επιθυμείτε να ακολουθήσετε αντίστοιχη διατροφή.

Τα συγκεκριμένα τρόφιμα έχουν πολλά πλεονεκτήματα*, όπως:

  • Είναι πλούσια σε δημητριακά που αποτελούν τη βάση της μεσογειακής διατροφής και παρέχουν σύνθετους υδατάνθρακες ένα από τα 3 μακροθρεπτικά συστατικά της διατροφής μας, που αντιπροσωπεύει την πιο σημαντική πηγή ενέργειας για τον οργανισμό.
  • Περιέχουν βιταμίνες όπως θειαμίνη, νιασίνη, παντοθενικό οξύ, βιταμίνη Β6, Β12, Ε, φολικό οξύ  καθώς και μαγνήσιο, ψευδάργυρο και ασβέστιο.
  • Περιέχουν φυτικές ίνες, οι οποίες διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη υγεία. Συγκεκριμένα καταπολεμούν τη δυσκοιλιότητα, προκαλούν γρήγορο κορεσμό μας κρατάνε χορτάτους για μεγάλο διάστημα, συμβάλλοντας στον έλεγχο του βάρους και ρυθμίζουν τα επίπεδα σακχάρου, αρτηριακής πίεσης και χοληστερόλης.
  • Είναι ιδανικά για άτομα με σακχαρώδη διαβήτη, μιας και παρασκευάζονται χωρίς την προσθήκη ζάχαρης.
  • Ενδείκνυται σε όσους χρειάζεται να αποφεύγουν το αλάτι (π.χ. υπέρταση, λήψη κορτιζονούχων φαρμάκων, περιπτώσεις κατακρατήσεων).
  • Μπορούν να αποτελέσουν μια ισορροπημένη επιλογή για όλες τις ώρες της ημέρας, όπου μπορείτε να τα βρείτε όπου και αν είστε (σούπερ μάρκετ, περίπτερα, mini- market).
  • Έτσι, την επόμενη φορά που θα αναζητήσετε κάποιο σνακ χωρίς αλάτι και ζάχαρη, αλλά  με πλούσια και απολαυστική γεύση, μπορείτε να τα αναζητήσετε!

*Τα οφέλη και πλεονεκτήματα των  προϊόντων χωρίς ή με χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη ή αλάτι εντάσσονται στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και άσκησης