Energy bar με χουρμάδες και Πτι Μπερ Παπαδοπούλου χωρίς προσθήκη ζάχαρης

Image of author Γιάννης Λουκάκος

Από τον Γιάννη Λουκάκο

30 ΛΕΠΤΑ
8 ΑΤΟΜΑ
5-10 ευρώ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ

Product Image of Πτι-Μπερ χωρίς προσθήκη ζάχαρης

Υλικά

Για το Energy bar με χουρμάδες 

  • 150 γρ. Πτι Μπερ Παπαδοπούλου χωρίς προσθήκη ζάχαρης, τριμμένα
  • 280 γρ. πουρές από χουρμά
  • 30 γρ. κολοκυθόσπορος, καβουρδισμένος
  • 30 γρ. βρώμη, καβουρδισμένη
  • 10 γρ. ινδοκάρυδο, τριμμένο
  • 60 γρ. πούδρα από αμύγδαλο και φιστίκι Αιγίνης
  • 30 γρ. φιστίκι Αιγίνης, καβουρδισμένο, χοντροσπασμένο
  • 30 γρ. αμύγδαλο, καβουρδισμένο, χοντροσπασμένο
  • 30 γρ. χουρμάδες, χωρίς κουκούτσι, σε μικρά κομμάτια
  • ινδοκάρυδο, τριμμένο, για την επικάλυψη

Για τον πουρέ από χουρμά

  • 160 γρ. χουρμάδες, χωρίς κουκούτσια
  • 100 γρ. νερό, για το βράσιμο
  • 80 γρ. ρούμι μαύρο
  • 0,5 γρ. αλάτι
  • 1 γρ. κανέλα, σε σκόνη
  • 50 γρ. νερό, για το χτύπημα

Για την πούδρα από αμύγδαλο και φιστίκι Αιγίνης

  • 80 γρ. φιστίκι Αιγίνης
  • 120 γρ. αμύγδαλο

Εκτέλεση Συνταγής

1

Καβουρδίζουμε τους ξηρούς καρπούς και τη βρώμη σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 160C για περίπου 15 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.

2

Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός του τριμμένου ινδοκάρυδου για την επικάλυψη.

3

Ανακατεύουμε με μία μαρίζ μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές σφιχτό μείγμα.

4

Στρώνουμε σε φόρμα σιλικόνης με μακρόστενες θήκες  και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C, για περίπου 5 λεπτά.

5

Σε περίπτωση που δεν διαθέτουμε φόρμα σιλικόνης, μπορούμε να τις πλάσουμε στο σχήμα που επιθυμούμε,  να τις στρώσουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και να συνεχίσουμε τη διαδικασία με το ψήσιμο.

6

Αφαιρούμε τις μπάρες από τον φούρνο, τις αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου, τις ξεφορμάρουμε και καλύπτουμε την επιφάνεια τους με το τριμμένο ινδοκάρυδο.

7

Ζεσταίνουμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε τους χουρμάδες, το νερό, το ρούμι και φέρνουμε σε βρασμό.

8

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 3 λεπτά ανακατεύοντας περιστασιακά.

9

Σβήνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με μεμβράνη το κατσαρολάκι και το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να φουσκώσουν οι χουρμάδες για περίπου 10 λεπτά.

10

Στον κάδο του μούλτι προσθέτουμε τον χουρμά με τα υγρά του, το αλάτι, την κανέλα, το νερό και χτυπάμε μέχρι να δημιουργηθεί ένας σφιχτός πουρές.

11

Καβουρδίζουμε τους ξηρούς καρπούς σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 160C για περίπου 15 λεπτά.

12

Αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.

13

Στον κάδο του μούλτι προσθέτουμε το αμύγδαλο με το φιστίκι και χτυπάμε δυνατά μέχρι να γίνουν πούδρα.

Δείτε ακόμη

Banner for Γλυκό Ψυγείου με γιαούρτι ζελέ και Πτι Μπερ

Γλυκό Ψυγείου με γιαούρτι ζελέ και Πτι Μπερ

Banner for Τορτίγιες με ταχίνι σοκολάτας και μπανάνες

Τορτίγιες με ταχίνι σοκολάτας και μπανάνες