Energy bar με χουρμάδες και Πτι Μπερ Παπαδοπούλου χωρίς προσθήκη ζάχαρης
Από τον Γιάννη Λουκάκο
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Από τον Γιάννη Λουκάκο
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Για το Energy bar με χουρμάδες
Για τον πουρέ από χουρμά
Για την πούδρα από αμύγδαλο και φιστίκι Αιγίνης
Καβουρδίζουμε τους ξηρούς καρπούς και τη βρώμη σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 160C για περίπου 15 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.
Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός του τριμμένου ινδοκάρυδου για την επικάλυψη.
Ανακατεύουμε με μία μαρίζ μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές σφιχτό μείγμα.
Στρώνουμε σε φόρμα σιλικόνης με μακρόστενες θήκες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C, για περίπου 5 λεπτά.
Σε περίπτωση που δεν διαθέτουμε φόρμα σιλικόνης, μπορούμε να τις πλάσουμε στο σχήμα που επιθυμούμε, να τις στρώσουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και να συνεχίσουμε τη διαδικασία με το ψήσιμο.
Αφαιρούμε τις μπάρες από τον φούρνο, τις αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου, τις ξεφορμάρουμε και καλύπτουμε την επιφάνεια τους με το τριμμένο ινδοκάρυδο.
Ζεσταίνουμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε τους χουρμάδες, το νερό, το ρούμι και φέρνουμε σε βρασμό.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 3 λεπτά ανακατεύοντας περιστασιακά.
Σβήνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με μεμβράνη το κατσαρολάκι και το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να φουσκώσουν οι χουρμάδες για περίπου 10 λεπτά.
Στον κάδο του μούλτι προσθέτουμε τον χουρμά με τα υγρά του, το αλάτι, την κανέλα, το νερό και χτυπάμε μέχρι να δημιουργηθεί ένας σφιχτός πουρές.
Καβουρδίζουμε τους ξηρούς καρπούς σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 160C για περίπου 15 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.
Στον κάδο του μούλτι προσθέτουμε το αμύγδαλο με το φιστίκι και χτυπάμε δυνατά μέχρι να γίνουν πούδρα.