Καρκινάκι: Survival kits για τους πιο γενναίους μαχητές μας

Για περισσότερα από τέσσερα χρόνια στηρίζουμε το έργο της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Καρκινάκι»

Featured image for Καρκινάκι: Survival kits για τους πιο γενναίους μαχητές μας

Για περισσότερα από τέσσερα χρόνια στηρίζουμε το έργο της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Καρκινάκι», η οποία δημιουργήθηκε αποκλειστικά από γονείς παιδιών με καρκίνο με στόχο να ενημερώσει για τον καρκίνο της παιδικής και εφηβικής ηλικίας και να υποστηρίξει έμπρακτα τις οικογένειες που βρίσκονται αντιμέτωπες με την ασθένεια.

Πιο συγκεκριμένα, μέσω της δράσης “Παραγωγή και διανομή survival kit στις οικογένειες παιδιών και εφήβων που διαγιγνώσκονται με καρκίνο”, υποστηρίζουμε την παραγωγή και διανομή των survival kits. Ο εξοπλισμός που περιέχεται στo kit διατίθεται κάθε χρόνο με πολλή αγάπη σε οικογένειες, τα παιδιά των οποίων έχουν διαγνωσθεί με καρκίνο και νοσηλεύονται στα ογκολογικά νοσοκομεία παίδων της χώρας.

Κάθε survival kit αποτελείται από ένα σακίδιο με είδη πρώτης ανάγκης και χρήσιμο ενημερωτικό υλικό, προκειμένου να διευκολυνθεί η προσαρμογή της οικογένειας κατά τις πρώτες ημέρες νοσηλείας του παιδιού στο νοσοκομείο. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα survival kits/έτος ανέρχονται σε 350, καθώς στην Ελλάδα εκτιμάται ότι νοσούν από καρκίνο περίπου 300-350 παιδιά και έφηβοι κάθε έτος.

Από πλευράς μας, θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε έμπρακτα τα παιδιά και τις οικογένειές τους στη δύσκολη διαδρομή που έχουν μπροστά τους και να είμαστε δίπλα τους με όποιο τρόπο μπορούμε.