Παγωτίνια σάντουιτς με Πτι Μπερ Παπαδοπούλου ολικής άλεσης

Image of author Μάνος Δημητρούλης

Από τον Μάνο Δημητρούλη
Διατροφολόγος- Διαιτολόγος

20 ΛΕΠΤΑ
20 ΑΤΟΜΑ
5-10 ευρώ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ

Product Image of Πτι-Μπερ με αλεύρι ολικής άλεσης

Υλικά

  • 30 Πτι Μπερ Παπαδοπούλου ολικής άλεσης
  • 5 μπανάνες
  • 50 γρ. σταγόνες μαύρης σοκολάτας
  • 2 κ.σ. φιστικοβούτυρο

Εκτέλεση Συνταγής

1

Κόβουμε τις μπανάνες σε φετάκια και τις τοποθετούμε σε σακουλάκι στην κατάψυξη για 4-5 ώρες.

2

Τις αφαιρούμε και τις χτυπάμε σε πολυκοπτικό μηχάνημα ή με ραβδομίξερ χειρός μαζί με το φιστικοβούτυρο μέχρι να πάρουν τη μορφή κρέμας.

3

Ρίχνουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι

4

Στρώνουμε ένα ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε 15 Πτι Μπερ ολικής αλέσεως Παπαδοπούλου το ένα δίπλα στο άλλο σε 3 σειρές των 5.

5

Αδειάζουμε το μείγμα μπανάνας από πάνω, το απλώνουμε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα 15 Πτι Μπερ ολικής αλέσεως Παπαδοπούλου.

6

Καλύπτουμε το ταψάκι με μεμβράνη και τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 10 με 12 ώρες.

7

Αφαιρούμε, αναποδογυρίζουμε την παγωμένη πλάκα με τα Πτι Μπερ ολικής αλέσεως Παπαδοπούλου και τα κόβουμε με ένα μεγάλο κοφτερό μαχαίρι ώστε να δημιουργηθούν 15 παγωτινια σάντουιτς. Αν επιθυμούμε βυθίζουμε το μισό μέρος από κάθε παγωτίνι σε λιωμένη μαύρη σοκολάτα.