Ένα σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον

Τα νέα «πράσινα» γραφεία της εταιρείας μας εγκαινιάστηκαν τον Ιανουάριο του 2021, και αποτελούν ένα υπερσύγχρονο εργασιακό περιβάλλον το οποίο πληροί όλες τις προϋποθέσεις που εξασφαλίζουν άριστες συνθήκες εργασίας.

Featured image for Ένα σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον

Τα νέα «πράσινα» γραφεία της εταιρείας μας εγκαινιάστηκαν τον Ιανουάριο του 2021, και αποτελούν ένα υπερσύγχρονο εργασιακό περιβάλλον το οποίο πληροί όλες τις προϋποθέσεις που εξασφαλίζουν άριστες συνθήκες εργασίας.  Άνετοι, διαμπερείς χώροι με άπλετο φως και καθαρές γραμμές δημιουργούν ένα περιβάλλον εργασίας που ενθαρρύνει τη συγκέντρωση, αλλά και τη συνεργασία, όταν αυτό απαιτείται.

Οι νέες εγκαταστάσεις γραφείων βρίσκονται πολύ κοντά στο πρώτο μεγάλο εργοστάσιο της εταιρείας (1952) στην οδό Πέτρου Ράλλη, όπου στεγάζονταν μέχρι πρόσφατα τα γραφεία της εταιρείας Παπαδοπούλου. Οι αρχιτέκτονες ανέλαβαν να ανασχεδιάσουν ένα σύνολο υφιστάμενων κελυφών κτηρίων που παλαιότερα στέγαζαν βιομηχανικές χρήσεις, με γνώμονα τη δημιουργίαγια τους εργαζόμενους, αλλά και τον σεβασμό προς το περιβάλλον. Έτσι, δημιουργήθηκε ένα ενεργειακά αποδοτικό, «πράσινο», κτήριο, που εξασφαλίζει συνθήκες για υγιεινή και ευχάριστη εργασία, με απόλυτη ασφάλεια για τον εργαζόμενο.

Μεγάλο ύψος και ανοίγματα εξασφαλίζουν ευρυχωρία και διαμπερότητα, ενώ ο σχεδιασμός έχει λάβει υπόψη τις σύγχρονες εργασιακές τάσεις για συνεργασία,  ευμεταβλητότητα και ευελιξία στους χώρους γραφείων. Οι χώροι εργασίας, μεταβλητής κλειστότητας, οι χώροι συνεργασίας και συναντήσεων, καθώς και τα διαφανή διαχωριστικά τους προσδίδουν την αίσθηση της ενοποίησης, τόσο του παλιού κελύφους με την αρχιτεκτονική επέμβαση, όσο και των επιμέρους χώρων εργασίας μεταξύ τους.

Δύο χαρακτηριστικές μεταλλικές κλίμακες και μια ξύλινη κερκίδα με την μορφή αμφιθεάτρου συνδέουν χωρικά και λειτουργικά τα δύο επίπεδα. Παράλληλα, γίνονται φυτεύσεις που δίνουν την αίσθηση του «εξωτερικού» χώρου στο εσωτερικό των γραφείων.

Ιδιαίτερη βαρύτητα στα νέα γραφεία της εταιρείας Παπαδοπούλου δόθηκε και σε θέματα ασφάλειας των εργαζομένων με την εγκατάσταση συστήματος πυρανίχνευσης, σύστημα αναγγελίας (public address), δικτύου πυροσβεστικών φωλιών, αλλά και συστήματος αυτόματου καταιονισμού (sprinkler)  σύμφωνα με τα τελευταία πρότυπα.