Τούρτα με παντεσπάνι από μπισκότο και κρέμα 

Image of author Γαβριήλ Νικολαΐδης

Από τον Γαβριήλ Νικολαΐδη

>60’ ΛΕΠΤΑ
12 ΑΤΟΜΑ
>10 ευρώ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ

Product Image of Γεμιστά με γεύση βανίλια

Υλικά

Για το παντεσπάνι 

  • 30γρ. μπισκότα Παπαδοπούλου Γεμιστά με γεύση βανίλια  
  • κ.γ. baking powder 
  • 200 γρ. γάλα 

Για την κρέμα 

  • 500 γρ. τυρί κρέμα 
  • 100 γρ. λευκή κουβερτούρα
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη 
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλια 

Εκτέλεση Συνταγής

1

Για τα παντεσπάνια 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C στον αέρα.

2

Βάζουμε στο blender τα μπισκότα και τα χτυπάμε καλά μέχρι να μοιάζουν σαν αλεύρι. 

3

Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το baking powder και το γάλα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. 

4

Χρησιμοποιούμε 3 στρογγυλά ταψάκια για παντεσπάνι με διάμετρο 15 -17 εκ, τη βάση των οποίων έχουμε καλύψει με λαδόκολλα.

5

Ισομοιράζουμε το μείγμα στα ταψάκια. 

6

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 175°C για 15 λεπτά.  

7

Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.

8

Για την κρέμα 

Λιώνουμε τη λευκή κουβερτούρα σε μπεν μαρί. 

9

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και χτυπάμε με μίξερ χειρός μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.  

10

Μεταφέρουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και αφήνουμε την κρέμα για 30 λεπτά στο ψυγείο να δέσει.  

11

Για το στήσιμο 

Βάζουμε στη βάση της τουρτιέρας το πρώτο παντεσπάνι. 

12

Απλώνουμε από πάνω το 1/3 της κρέμα και ισιώνουμε με μια σπάτουλα. 

13

Προσθέτουμε το 2ο παντεσπάνι κι επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία. 

14

Τέλος προσθέτουμε και το 3ο παντεσπάνι, προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα και ισιώνουμε την επιφάνεια με σπάτουλα. 

15

Μπορούμε να σερβίρουμε απευθείας, ή για να δέσει καλύτερα μεταφέρουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.

16

Διακοσμούμε την επιφάνεια με μερικά μπισκότα Παπαδοπούλου Γεμιστά με γεύση βανίλια κι έπειτα κόβουμε και σερβίρουμε.