Cupcakes με Γεμιστά Βανίλια και frosting

40 ΛΕΠΤΑ
6 ΑΤΟΜΑ
5-10 ευρώ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ

Product Image of Γεμιστά με γεύση βανίλια

Υλικά

Για τα cupcakes

  • 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 180 γρ. ζάχαρη
  • 40 γρ. κακάο
  • 1 κ.γ. σόδα
  • 1 κάψουλα βανιλλίνη
  • 1 κ.σ. λικέρ ή κονιάκ
  • 80 γρ. φυτικό λάδι
  • 1 κ.γ. ξύδι
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 240 ml χλιαρό νερό

Για το frosting με μπισκότα Γεμιστά Βανίλια

  • 150 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 1 κάψουλα βανιλλίνη
  • 5 μπισκότα Γεμιστά Βανίλια ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Για το σερβίρισμα

  • 6 μπισκότα Γεμιστά Βανίλια ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Εκτέλεση Συνταγής

1

Για το frosting με μπισκότα Γεμιστά Βανίλια

Θρυμματίζουμε τα μπισκότα.

2

Με το μίξερ αφρατεύουμε το βούτυρο για 2’ και προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, τη βανιλλίνη και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2’ ακόμη.

3

Τέλος, με σπάτουλα σιλικόνης ενσωματώνουμε τα μπισκότα στο μείγμα και τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.

4

Για τα cupcakes

Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, τη σόδα, το αλάτι, τη βανιλλίνη και ανακατεύουμε καλά με σύρμα ώστε να ενωθούν τα υλικά.

5

Προσθέτουμε το λικέρ, το νερό, το φυτικό λάδι, το ξύδι και ανακατεύουμε πολύ καλά για 1’.

6

Τοποθετούμε σε 6 μεγάλα φορμάκια ψησίματος για cupcakes από ένα μπισκότο και γεμίζουμε με το σοκολατένιο μείγμα.

7

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 20-22’ και αφήνουμε τα cupcakes να κρυώσουν.

8

Γαρνίρουμε με το frosting και σερβίρουμε.