Cupcakes με Γεμιστά Βανίλια και frosting

40 ΛΕΠΤΑ
6 ΑΤΟΜΑ
5-10 ευρώ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ

Product Image of Γεμιστά με γεύση βανίλια

Υλικά

Για τα cupcakes

  • 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 180 γρ. ζάχαρη
  • 40 γρ. κακάο
  • 1 κ.γ. σόδα
  • 1 κάψουλα βανιλλίνη
  • 1 κ.σ. λικέρ ή κονιάκ
  • 80 γρ. φυτικό λάδι
  • 1 κ.γ. ξύδι
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 240 ml χλιαρό νερό

Για το frosting με μπισκότα Γεμιστά Βανίλια

  • 150 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 1 κάψουλα βανιλλίνη
  • 5 μπισκότα Γεμιστά Βανίλια Παπαδοπούλου

Για το σερβίρισμα

  • 6 μπισκότα Γεμιστά Βανίλια Παπαδοπούλου

Εκτέλεση Συνταγής

1

Για το frosting με μπισκότα Γεμιστά Βανίλια

Θρυμματίζουμε τα μπισκότα.

2

Με το μίξερ αφρατεύουμε το βούτυρο για 2’ και προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, τη βανιλλίνη και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2’ ακόμη.

3

Τέλος, με σπάτουλα σιλικόνης ενσωματώνουμε τα μπισκότα στο μείγμα και τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.

4

Για τα cupcakes

Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, τη σόδα, το αλάτι, τη βανιλλίνη και ανακατεύουμε καλά με σύρμα ώστε να ενωθούν τα υλικά.

5

Προσθέτουμε το λικέρ, το νερό, το φυτικό λάδι, το ξύδι και ανακατεύουμε πολύ καλά για 1’.

6

Τοποθετούμε σε 6 μεγάλα φορμάκια ψησίματος για cupcakes από ένα μπισκότο και γεμίζουμε με το σοκολατένιο μείγμα.

7

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 20-22’ και αφήνουμε τα cupcakes να κρυώσουν.

8

Γαρνίρουμε με το frosting και σερβίρουμε.

Δείτε ακόμη

Banner for Τούρτα με παντεσπάνι από μπισκότο και κρέμα 

Τούρτα με παντεσπάνι από μπισκότο και κρέμα 

Banner for Fudge με Γεμιστά Σοκολάτα και λευκή σοκολάτα

Fudge με Γεμιστά Σοκολάτα και λευκή σοκολάτα