Halloween Donuts Φούρνου με Γεμιστά Βανίλια
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Για τα donuts
250 γρ. αλεύρι για κέικ
140 γρ. ζάχαρη
125 γρ. βούτυρο
2 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
125 γρ. βουτυρόγαλα, σε θερμοκρασία δωματίου
½ κ.γ. κανέλα, σκόνη
¾ κ.γ. μοσχοκάρυδο, σκόνη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
¼ κ.γ. αλάτι
Για τη γκανάς σοκολάτας
250 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
250 γρ. κρέμα γάλακτος, ζεστή
100 γρ. λευκή κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
100 γρ. κρέμα γάλακτος, ζεστή
Για τη διακόσμηση
Γεμιστά Βανίλια ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
Mini Γεμιστά Βανίλια ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
Πολύχρωμα σοκολατένια καραμελάκια και ζελεδάκια
Χρωματιστή Τρούφα
Αν δεν έχουμε βουτυρόγαλα χρησιμοποιούμε 100 γρ. γάλα με 1 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι
Στο μίξερ αφρατεύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για 3’. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, τη βανίλια, το αλάτι, προσθέτουμε το αλεύρι, το βουτυρόγαλα, και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 1’.
Λαδώνουμε ένα ταψάκι για ντόνατς και γεμίζουμε τις θήκες κατά ¾.
Ψήνουμε, σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 175ο C στη λειτουργία του αερόθερμου για 18’ περίπου.
Αφήνουμε τα ντόνατς να κρυώσουν και ξεφορμάρουμε.
Ετοιμάζουμε τη σοκολατένια γκανάς. Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαύρη κουβερτούρα και σε ένα άλλο μπολ τη λευκή.
Προσθέτουμε την καυτή κρέμα γάλακτος στην καθεμιά.
Αφήνουμε 1’ και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να λιώσουν και να γυαλίσουν.
Ντόνατς νυχτερίδες
Ντόνατς Αράχνες
Αστείες «φοβιστικές» φατσούλες