Τάρτα με βάση από Γεμιστά Παπαδοπούλου με σοκολάτα και κρέμα φιστικοβούτυρο
Από τον Γαβριήλ Νικολαΐδη
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Από τον Γαβριήλ Νικολαΐδη
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Για τη βάση
Για την κρέμα
Για τη διακόσμηση
Βάζουμε στο μπλέντερ τα μπισκότα με λιωμένο βούτυρο και τα χτυπάμε για 4-5 λεπτά.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια ταρτιέρα με διάμετρο 28 εκ.
Αποθηκεύουμε στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε την κρέμα.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε την κρύα κρέμα γάλακτος. Χτυπάμε καλά με ένα μίξερ χειρός.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε ξανά μέχρι να έχουμε μια αφράτη σαντιγί.
Προσθέτουμε το φιστικοβούτυρο, το τυρί κρέμα και το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Προσθέτουμε τα φιστίκια και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης.
Τέλος, αδειάζουμε την κρέμα μέσα στη βάση τάρτας που έχουμε προετοιμάσει.
Αφήνουμε στο ψυγείο να δέσει η κρέμα για τουλάχιστον 3 ώρες. Μπορούμε να την αφήσουμε όλη τη νύχτα.
Διακοσμούμε προαιρετικά με μερικά Γεμιστά Παπαδοπούλου με σοκολάτα, φιστίκια και λιωμένη κουβερτούρα