Τάρτα με βάση από Γεμιστά Παπαδοπούλου με σοκολάτα και κρέμα φιστικοβούτυρο

Image of author Γαβριήλ Νικολαΐδης

Από τον Γαβριήλ Νικολαΐδη

>60’ ΛΕΠΤΑ
8 ΑΤΟΜΑ
5-10 ευρώ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ

Product Image of Γεμιστά με γεύση σοκολάτα

Υλικά

Για τη βάση

  • 450 γρ. Γεμιστά Παπαδοπούλου με σοκολάτα
  • 180 γρ. βούτυρο (λιωμένο, σε θερμοκρασία δωματίου)

 Για την κρέμα

  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά (κρύα)
  • 120 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 250 γρ. φιστικοβούτυρο
  • 250 γρ. τυρί κρέμα
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλια
  • 100 γρ. φιστίκια αλατισμένα

 Για τη διακόσμηση

  • 5 μπισκότα Γεμιστά Παπαδοπούλου με σοκολάτα σπασμένα
  • 10 γρ. φιστίκια αλατισμένα, ψιλοκομμένα
  • 10 γρ. λιωμένη κουβερτούρα

Εκτέλεση Συνταγής

1

Βάζουμε στο μπλέντερ τα μπισκότα με λιωμένο βούτυρο και τα χτυπάμε για 4-5 λεπτά.

2

Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια ταρτιέρα με διάμετρο 28 εκ.

3

Αποθηκεύουμε στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε την κρέμα.

4

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε την κρύα κρέμα γάλακτος. Χτυπάμε καλά με ένα μίξερ χειρός.

5

Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε ξανά μέχρι να έχουμε μια αφράτη σαντιγί.

6

Προσθέτουμε το φιστικοβούτυρο, το τυρί κρέμα και το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

7

Προσθέτουμε τα φιστίκια και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης.

8

Τέλος, αδειάζουμε την κρέμα μέσα στη βάση τάρτας που έχουμε προετοιμάσει.

9

Αφήνουμε στο ψυγείο να δέσει η κρέμα για τουλάχιστον 3 ώρες. Μπορούμε να την αφήσουμε όλη τη νύχτα.

10

Διακοσμούμε προαιρετικά με μερικά Γεμιστά Παπαδοπούλου με σοκολάτα, φιστίκια και λιωμένη κουβερτούρα