Τάρτα με βάση από Γεμιστά Παπαδοπούλου με σοκολάτα και κρέμα φιστικοβούτυρο

Image of author Γαβριήλ Νικολαΐδης

Από τον Γαβριήλ Νικολαΐδη

210 ΛΕΠΤΑ
8 ΑΤΟΜΑ
5-10 ευρώ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ

Product Image of Γεμιστά με γεύση σοκολάτα

Υλικά

Για τη βάση

  • 450 γρ. Γεμιστά Παπαδοπούλου με σοκολάτα
  • 180 γρ. βούτυρο (λιωμένο, σε θερμοκρασία δωματίου)

 Για την κρέμα

  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά (κρύα)
  • 120 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 250 γρ. φιστικοβούτυρο
  • 250 γρ. τυρί κρέμα
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλια
  • 100 γρ. φιστίκια αλατισμένα

 Για τη διακόσμηση

  • 5 μπισκότα Γεμιστά Παπαδοπούλου με σοκολάτα σπασμένα
  • 10 γρ. φιστίκια αλατισμένα, ψιλοκομμένα
  • 10 γρ. λιωμένη κουβερτούρα

Εκτέλεση Συνταγής

1

Βάζουμε στο μπλέντερ τα μπισκότα με λιωμένο βούτυρο και τα χτυπάμε για 4-5 λεπτά.

2

Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια ταρτιέρα με διάμετρο 28 εκ.

3

Αποθηκεύουμε στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε την κρέμα.

4

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε την κρύα κρέμα γάλακτος. Χτυπάμε καλά με ένα μίξερ χειρός.

5

Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε ξανά μέχρι να έχουμε μια αφράτη σαντιγί.

6

Προσθέτουμε το φιστικοβούτυρο, το τυρί κρέμα και το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

7

Προσθέτουμε τα φιστίκια και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης.

8

Τέλος, αδειάζουμε την κρέμα μέσα στη βάση τάρτας που έχουμε προετοιμάσει.

9

Αφήνουμε στο ψυγείο να δέσει η κρέμα για τουλάχιστον 3 ώρες. Μπορούμε να την αφήσουμε όλη τη νύχτα.

10

Διακοσμούμε προαιρετικά με μερικά Γεμιστά Παπαδοπούλου με σοκολάτα, φιστίκια και λιωμένη κουβερτούρα

Δείτε ακόμη

Banner for Cheesecake με μπισκότα Γεμιστά Παπαδοπούλου με σοκολάτα και μαρμελάδα

Cheesecake με μπισκότα Γεμιστά Παπαδοπούλου με σοκολάτα και μαρμελάδα

Banner for Cookie pops με μπισκότα Μιράντα

Cookie pops με μπισκότα Μιράντα