Τάρτα με κρέμα πορτοκάλι με μπισκότα στη βάση και στην κρέμα
Από τον Γαβριήλ Νικολαΐδη
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Από τον Γαβριήλ Νικολαΐδη
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Για τη βάση
Για την κρέμα πορτοκάλι
Για την κρέμα της επικάλυψης
Για τη βάση
Προετοιμαζουμε ένα στρογγυλό τσέρκι με διάμετρο 30 εκ. βάζοντας λαδόκολλα στη βάση του.
Βάζουμε σε ένα blender τα ΦρουτοΓεμιστά Παπαδοπούλου με κρέμα πορτοκάλι και το λιωμένο βούτυρο.
Χτυπάμε καλά μέχρι να έχουμε ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμο.
Μεταφέρουμε το μείγμα στο τσέρκι και πιέζουμε το μείγμα με ένα ποτήρι για να έχει ομοιόμορφο πάχος.
Για την κρέμα πορτοκάλι
Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα τα 750 γραμμάρια χυμό πορτοκάλι και το βάζουμε στην φωτιά.
Ανακατεύουμε το κορν φλάουρ και την ζάχαρη με τον υπόλοιπο χυμό.
Μόλις αρχίζει να βράζει ο χυμός προσθέτουμε το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε την κρέμα μέχρι να δέσει καλά. Μπορούμε, προαιρετικά, να προσθέσουμε και ξύσμα από πορτοκάλι για περισσότερο άρωμα.
Περιχύνουμε τη βάση με την κρέμα πορτοκάλι και μεταφέρουμε στο ψυγείο για 1 ώρα πριν προσθέσουμε και την κρέμα επικάλυψης.
Για την κρέμα της επικάλυψης
Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα μεγάλο μπολ και την χτυπάμε να γίνει σαντιγί. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Τέλος, προσθέτουμε το μασκαρπόνε, το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή κρέμα.
Περιχύνουμε την κρέμα πορτοκάλι που έχει ήδη δέσει στη συντήρηση του ψυγείου και αφήνουμε ξανά στο ψυγείο για ακόμη μια ώρα.
Τέλος, διακοσμούμε την επιφάνεια με θρυμματισμένα ΦρουτοΓεμιστά Παπαδοπούλου με κρέμα πορτοκάλι και σερβίρουμε.