Πορτοκαλόπιτα ψυγείου με Γεμιστά πορτοκάλι
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Μπορούμε αν θέλουμε να κάνουμε συνδυασμό γεύσεων με ξύσμα λεμόνι και με μπισκότα λεμόνι. Αν θέλουμε να κρυώσουμε γρήγορα το σιρόπι τοποθετούμε το κατσαρολάκι σε ένα μπολ με παγωμένο νερό.
Σε μπολ με παγωμένο νερό βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν για 8’.
Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε τον χυμό του πορτοκαλιού, το ξύσμα, την ζάχαρη, το ξυλάκι κανέλας και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 2’.
Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνης. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
Σε ένα μπολ βάζουμε τη σαντιγί, το γιαούρτι, τη βανίλια, τα ¾ από το σιρόπι πορτοκαλιού και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά σε μια κρέμα.
Σε ένα ορθογώνιο σκεύος (35×20) κάνουμε μια στρώση από τα μπισκότα και περιχύνουμε με την κρέμα.
Επαναλαμβάνουμε μια ακόμη στρώση με τα μπισκότα, τα οποία βουτάμε στο υπόλοιπο σιρόπι πορτοκαλιού.
Περιχύνουμε διάσπαρτα σε όλη την επιφάνεια το σιρόπι που περίσσεψε.
Τοποθετούμε την πορτοκαλόπιτα στο ψυγείο για 3 ώρες.
Σερβίρουμε την πορτοκαλόπιτα δροσερή και αν μας αρέσει πασπαλίζουμε με τριμμένη κανέλα.