Πορτοκαλόπιτα ψυγείου με Γεμιστά πορτοκάλι

335 ΛΕΠΤΑ
9 ΑΤΟΜΑ
>10 ευρώ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ

Product Image of ΦρουτοΓεμιστά με κρέμα πορτοκαλιού

Υλικά

  • 40 Γεμιστά Πορτοκάλι Παπαδοπούλου (~3 πακέτα)
  • 150 γρ. φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι
  • 1 ½ κ.σ. ξύσμα πορτοκάλι
  • 140 γρ. ζάχαρη
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 3 φύλλα ζελατίνης (6 γρ.)
  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγί
  • 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, κρύο
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή 1 κάψουλα βανιλλίνη
  • Τριμμένη κανέλα (προαιρετικά)

TIP

Μπορούμε αν θέλουμε να κάνουμε συνδυασμό γεύσεων με ξύσμα λεμόνι και με μπισκότα λεμόνι. Αν θέλουμε να κρυώσουμε γρήγορα το σιρόπι τοποθετούμε το κατσαρολάκι σε ένα μπολ με παγωμένο νερό.

Εκτέλεση Συνταγής

1

Σε μπολ με παγωμένο νερό βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν για 8’.

2

Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε τον χυμό του πορτοκαλιού, το ξύσμα, την ζάχαρη, το ξυλάκι κανέλας και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 2’.

3

Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνης. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.

4

Σε ένα μπολ βάζουμε τη σαντιγί, το γιαούρτι, τη βανίλια, τα ¾ από το σιρόπι πορτοκαλιού και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά σε μια κρέμα.

5

Σε ένα ορθογώνιο σκεύος (35×20) κάνουμε μια στρώση από τα μπισκότα και περιχύνουμε με την κρέμα.

6

Επαναλαμβάνουμε μια ακόμη στρώση με τα μπισκότα, τα οποία βουτάμε στο υπόλοιπο σιρόπι πορτοκαλιού.

7

Περιχύνουμε διάσπαρτα σε όλη την επιφάνεια το σιρόπι που περίσσεψε.

8

Τοποθετούμε την πορτοκαλόπιτα στο ψυγείο για 3 ώρες.

9

Σερβίρουμε την πορτοκαλόπιτα δροσερή και αν μας αρέσει πασπαλίζουμε με τριμμένη κανέλα.