Τάρτα πορτοκάλι με Μπισκότα Παπαδοπούλου με Πορτοκάλι Χωρίς Γλουτένη
Από την Εύα Μονοχάρη (funkycookgr)
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Από την Εύα Μονοχάρη (funkycookgr)
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Για την τάρτα
Για τη γέμιση πορτοκάλι
Εκτός από κόρν φλάουρ χωρίς γλουτένη μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και αγάρ – αγάρ.
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα, τους προσθέτουμε το λάδι καρύδας, την κανέλα και ανακατεύουμε.
Με το μείγμα του μπισκότου καλύπτουμε τον πάτο και τα τοιχώματα μιας ταρτιέρα 22 εκ. και τοποθετούμε στο ψυγείο.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το χυμό με το κόρν φλάουρ.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα καρύδας, προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα, το τζίντζερ, το σιρόπι αγαύης, τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα.
Αποσύρουμε, προσθέτουμε το λάδι καρύδας και ανακατεύουμε.
Μόλις πέσει η θερμοκρασία της κρέμας γεμίζουμε την τάρτα και τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 περίπου ώρα.
Σερβίρουμε την τάρτα με φρούτα της επιλογής μας.