Τάρτα πορτοκάλι με Μπισκότα Παπαδοπούλου με Πορτοκάλι Χωρίς Γλουτένη

Image of author Εύα Μονοχάρη (Funkycookgr)

Από την Εύα Μονοχάρη (funkycookgr)

60 ΛΕΠΤΑ
8-10 ΑΤΟΜΑ
>10 ευρώ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ

Product Image of Μπισκότα με Πορτοκάλι Χωρίς Γλουτένη

Υλικά

Για την τάρτα

  • 200 γρ. μπισκότα Παπαδοπούλου με Πορτοκάλι Χωρίς Γλουτένη
  • 100 γρ. λάδι καρύδας, λιωμένο
  • ¼  κ.γ. κανέλα σκόνη

Για τη γέμιση πορτοκάλι

  • 400 γρ. γάλα καρύδας σε κονσέρβα
  • 120ml φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι
  • 1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 35 γρ. κορν φλάουρ, χωρίς γλουτένη
  • 1  κ.γ. τζίντζερ σκόνη
  • 2 κ.σ. σιρόπι αγαύης
  • 1 κ.γ. λάδι καρύδας

TIP

Εκτός από κόρν φλάουρ χωρίς γλουτένη μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και αγάρ – αγάρ.

Εκτέλεση Συνταγής

1

Θρυμματίζουμε τα μπισκότα, τους προσθέτουμε το λάδι καρύδας, την κανέλα και ανακατεύουμε.

2

Με το μείγμα του μπισκότου καλύπτουμε τον πάτο και τα τοιχώματα μιας ταρτιέρα 22 εκ. και τοποθετούμε στο ψυγείο.

3

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το χυμό με το κόρν φλάουρ.

4

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα καρύδας, προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα, το τζίντζερ, το σιρόπι αγαύης, τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα.

5

Αποσύρουμε, προσθέτουμε το λάδι καρύδας και ανακατεύουμε.

6

Μόλις πέσει η θερμοκρασία της κρέμας γεμίζουμε την τάρτα και τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 περίπου ώρα.

7

Σερβίρουμε την τάρτα με φρούτα της επιλογής μας.

Δείτε ακόμη

Banner for Gluten free energy balls με μπισκότα Παπαδοπούλου χωρίς γλουτένη με πορτοκάλι

Gluten free energy balls με μπισκότα Παπαδοπούλου χωρίς γλουτένη με πορτοκάλι

Banner for KRISPIES Παπαδοπούλου με χαρούπι, vegan ‘τυρί’ κρέμα με κάσιους και αβοκάντο, αγγούρι, λεμόνι και μπούκοβο

KRISPIES Παπαδοπούλου με χαρούπι, vegan ‘τυρί’ κρέμα με κάσιους και αβοκάντο, αγγούρι, λεμόνι και μπούκοβο