Τάρτα με φιστικοβούτυρο και σοκολάτα
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
για ταρτιέρα 24 εκ.
Για την βάση:
1 πακέτο μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
200 γρ. βούτυρο
1 πρέζα ανθό αλατιού
Για την γέμιση:
85 γρ. βούτυρο
120 γρ. ζάχαρη άχνη
1 στικ βανίλιας ή 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια υγρή
300 γρ. φυστικοβούτυρο
Για την επικάλυψη:
170 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
45 γρ. φυστικοβούτυρο
Για τη διακόσμηση:
30 βατόμουρα
κορφούλες δενδρολίβανου
1 πρέζα ανθό αλατιού
Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Μπισκότα φτιαγμένα σε αστεράκια από τη βάση της τούρτας που περίσσεψε
Για τη βάση, σε ένα μπλέντερ τοποθετούμε τα μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ και τον ανθό αλατιού και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη. Αφού πρώτα λιώσουμε το βούτυρο, το προσθέτουμε στο μείγμα του μπισκότου και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν.
Τοποθετούμε το μείγμα στην ταρτιέρα στρώνοντας πολύ καλά με ένα κουτάλι και στα τοιχώματα. Όσο μείγμα περισσέψει, το στρώνουμε σε μία λαδόκολλα, το πατάμε καλά με ένα κουτάλι και με ένα κουπάτ κόβουμε σχήματα αστεριού. Τα τοποθετούμε στο ψυγείο για να σταθεροποιηθούν.
Τοποθετούμε και τη βάση μας στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε τη γέμιση.
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει και στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, ανακατεύοντας. Τέλος, βάζουμε τη βανίλια και το φυστικοβούτυρο και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα.
Στρώνουμε το μείγμα πάνω από τη βάση μας και τοποθετούμε πάλι στο ψυγείο.
Σε μπεν-μαρί βάζουμε την κουβερτούρα και το φυστικοβούτυρο και λιώνουμε καλά. Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά.
Με ένα κουτάλι απλώνουμε την επικάλυψη πάνω από τη γέμιση και διακοσμούμε με τα βατόμουρα, τα αστεράκια από τη βάση της τούρτας που περίσσεψε και τις κορφούλες από δενδρολίβανο.
Βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί καλά. Πριν το σερβίρισμα, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και ανθό αλατιού.