Σοκολατένιος κορμός με αποξηραμένα φρούτα, Πτι Μπερ Παπαδοπούλου και “μανιτάρια” από μαρέγκα

Image of author Υπατία Παπασταμάτη

Από την Υπατία Παπασταμάτη

60 ΛΕΠΤΑ
8 ΑΤΟΜΑ
<5 ευρώ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ

Product Image of Πτι-Μπερ Κλασικά

Υλικά

Για τον κορμό

  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 1 πακέτο μπισκότα “ΠΤΙ-ΜΠΕΡ” ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
  • 1 βανίλια
  • 1 κουβερτούρα
  • 1 κ.σ. κονιάκ
  • ½ κούπα αποξηραμένα φρούτα όπως βερίκοκα, σύκα, σταφίδες

Για το frosting

  • 12 κ.σ. βούτυρο
  • 1 1/3 κούπας ζάχαρη άχνη
  • 1 βανίλια
  • 85 γρ. κουβερτούρα

Για τα “μανιτάρια” μαρέγκας

  • 3 μεγάλα ασπράδια
  • 1/8 κ.σ. κρεμόριο
  • ¾ κούπας ζάχαρη
  • 2 κ.γ. κακάο
  • 50 γρ. κουβερτούρα

Εκτέλεση Συνταγής

1

Λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε τη σοκολάτα. Μόλις λιώσει και η σοκολάτα κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, τη βανίλια, το κονιάκ και ανακατεύουμε καλά.

2

Έπειτα προσθέτουμε τα μπισκότα σπασμένα σε μέτρια κομμάτια και τα ξερά φρούτα και ανακατεύουμε.

3

Τοποθετούμε το μείγμα σε μία φόρμα στην οποία έχουμε βάλει μεμβράνη σε όλη της την επιφάνεια, έτσι ώστε να βοηθηθούμε στο σερβίρισμα. Αποθηκεύουμε στο ψυγείο για περίπου 2-3 ώρες. Ξεφορμάρουμε τον κορμό.

4

Λιώνουμε την σοκολάτα και την αφήνουμε να κρυώσει. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο για περίπου 3 λεπτά. Προσθέτουμε την άχνη, τη βανίλια και σιγά-σιγά την σοκολάτα. Καλύπτουμε την επιφάνεια του κορμού και πασπαλίζουμε με κομμάτια σοκολάτας.

5

Ετοιμάζουμε τις μαρέγκες. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 110 βαθμούς. Χτυπάμε τα ασπράδια μαζί με το κρεμόριο και αφού ασπρίσουν ρίχνουμε σιγά-σιγά την άχνη. Συνεχίζουμε να χτυπάμε έως ότου η μαρέγκα να μην πέφτει από το σύρμα του μίξερ μας και να σχηματίζει κορυφές.

6

Τοποθετούμε το μείγμα μας σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και σχηματίζουμε πάνω σε λαδόκολλα κορυφές και καπελάκια για τα “μανιτάρια” μας. Πασπαλίζουμε με κακάο και ψήνουμε για περίπου 1 ½ ώρα.

7

Λιώνουμε την σοκολάτα και αφήνουμε να κρυώσει. Αφού έχουν κρυώσει και οι μαρέγκες μας, κόβουμε τις άκρες από τις κορυφές για να γίνουν επίπεδες, τις βουτάμε λίγο στην λιωμένη σοκολάτα και μετά κολλάμε από πάνω τα καπελάκια.

8

Τοποθετούμε τα “μανιτάρια” μας στην πιατέλα με τον κορμό και σερβίρουμε.