Σοκολατένια Τρουφάκια

55' ΛΕΠΤΑ
28 ΑΤΟΜΑ
>10 ευρώ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ

Product Image of Πτι-Μπερ Κλασικά

Υλικά

Για τα τρουφάκια:
160 γρ. μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
150 γρ. κουβερτούρα
150 γρ. σοκολάτα γάλακτος
150 ml κρέμα γάλακτος
50γρ. βούτυρο
2.5 κουταλιές της σούπας κονιάκ ή ρούμι

Για τη διακόσμηση:
Μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
1 μπάρα λευκής σοκολάτας 125 γρ.
Χριστουγεννιάτικα σχέδια από ζαχαρόπαστα

Εκτέλεση Συνταγής

1

Ψιλοκόβουμε τις σοκολάτες, γάλακτος και κουβερτούρα, και τις λιώνουμε σε μπεν-μαρί σε μέτρια φώτα μαζί με την κρέμα και το βούτυρο, ανακατεύοντας περιστασιακά.

 

2

Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα 160 γρ. σπασμένα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ και το ρούμι και ανακατεύουμε καλά. Πριν σπάσουμε τα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ, κόβουμε τις γωνίες των μπισκότων, τις οποίες κρατάμε για τη διακόσμηση. Θα χρειαστούμε μία γωνία για κάθε τρουφάκι.

 

3

Τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει και να γίνει εύπλαστο.

 

4

Πλάθουμε το μείγμα σε μπαλάκια 20 γραμμαρίων, τα οποία τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσουν.

 

5

Παράλληλά σε ένα μπολ, λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα σε μπεν-μαρί και την αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά και τη μεταφέρουμε σε μία μικρή σακούλα ζαχαροπλαστικής.

 

6

Βγάζουμε τα μπαλάκια από το ψυγείο και διακοσμούμε με τη λευκή σοκολάτα.

 

7

Σε κάθε τρουφάκι βάζουμε από μία γωνίτσα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ στην κορυφή και τοποθετούμε κόκκινες ζαχαρωτές μπαλίτσες, πράσινα γκι και λίγο τρίμμα μπισκότου.