Σοκολατένια Τρουφάκια

55' ΛΕΠΤΑ
28 ΑΤΟΜΑ
>10 ευρώ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ

Product Image of Πτι-Μπερ Κλασικά

Υλικά

Για τα τρουφάκια:
160 γρ. μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
150 γρ. κουβερτούρα
150 γρ. σοκολάτα γάλακτος
150 ml κρέμα γάλακτος
50γρ. βούτυρο
2.5 κουταλιές της σούπας κονιάκ ή ρούμι

Για τη διακόσμηση:
Μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
1 μπάρα λευκής σοκολάτας 125 γρ.
Χριστουγεννιάτικα σχέδια από ζαχαρόπαστα

Εκτέλεση Συνταγής

1

Ψιλοκόβουμε τις σοκολάτες, γάλακτος και κουβερτούρα, και τις λιώνουμε σε μπεν-μαρί σε μέτρια φώτα μαζί με την κρέμα και το βούτυρο, ανακατεύοντας περιστασιακά.

 

2

Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα 160 γρ. σπασμένα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ και το ρούμι και ανακατεύουμε καλά. Πριν σπάσουμε τα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ, κόβουμε τις γωνίες των μπισκότων, τις οποίες κρατάμε για τη διακόσμηση. Θα χρειαστούμε μία γωνία για κάθε τρουφάκι.

 

3

Τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει και να γίνει εύπλαστο.

 

4

Πλάθουμε το μείγμα σε μπαλάκια 20 γραμμαρίων, τα οποία τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσουν.

 

5

Παράλληλά σε ένα μπολ, λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα σε μπεν-μαρί και την αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά και τη μεταφέρουμε σε μία μικρή σακούλα ζαχαροπλαστικής.

 

6

Βγάζουμε τα μπαλάκια από το ψυγείο και διακοσμούμε με τη λευκή σοκολάτα.

 

7

Σε κάθε τρουφάκι βάζουμε από μία γωνίτσα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ στην κορυφή και τοποθετούμε κόκκινες ζαχαρωτές μπαλίτσες, πράσινα γκι και λίγο τρίμμα μπισκότου.

Δείτε ακόμη

Banner for Τούρτα με μους καφέ και σοκολάτας

Τούρτα με μους καφέ και σοκολάτας

Banner for Πανεύκολα κρουασάν με μπανάνα και Γεμιστά σοκολάτα

Πανεύκολα κρουασάν με μπανάνα και Γεμιστά σοκολάτα