Sandwich Αυγοφέτες με ψωμί Αρχαία Σπορά με Δίκοκκο Σιτάρι, Ολικής Άλεσης, πέστο βασιλικού, μανούρι και ντομάτα

Image of author Γαβριήλ Νικολαΐδης

Από τον Γαβριήλ Νικολαΐδη

30 ΛΕΠΤΑ
6 ΑΤΟΜΑ
>10 ευρώ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ

Product Image of Δίκοκκο Ολικής Άλεσης

Υλικά

  •  4 φέτες ψωμί Αρχαία Σπορά με Δίκοκκο ΣιτάριΟλικής Άλεσης 
  • 3 αυγά  
  • 100 ml γάλα 
  • 1/2 κτγ πάπρικα 
  • 1/2 κτγ ξερό θυμάρι 
  • αλάτι 
  • πιπέρι 

Για το στήσιμο 

  • 150 γρ. μανούρι 
  • 50 γρ. πέστο βασιλικού 
  • ώριμη τομάτα 

Εκτέλεση Συνταγής

1

Για τις αυγοφέτες 

Βάζουμε σε ένα μπολ τα αυγά, το γάλα, την πάπρικα, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. 

2

Χτυπάμε καλά με ένα αυγοδάρτη μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενή χυλό.

3

Βουτυρώνουμε ελαφρώς ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. 

4

Βάζουμε το ψωμί στο μπολ με το χυλό και το αφήνουμε για 3-4 δευτερόλεπτα από την κάθε πλευρά 

5

Έπειτα μεταφέρουμε τις φέτες στο τηγάνι και τις αφήνουμε μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα από την κάθε πλευρά. 

6

Για το στήσιμο 

Κόβουμε το μανούρι στη μέση και το περνάμε από ένα καυτό σχαροτήγανο για 1-2 λεπτά από την κάθε πλευρά μέχρι να σχηματιστούν οι χαρακτηριστικές γραμμές, Εναλλακτικά (αν δεν έχουμε σχαροτήγανο) το περνάμε από το αντικολλητικό τηγάνι. 

7

Απλώνουμε το πέστο βασιλικό πάνω σε κάθε αυγοφέτα. 

8

Έπειτα προσθέτουμε το μανούρι και τις φέτες ντομάτας.  

9

Κόβουμε και σερβίρουμε. 

Δείτε ακόμη

Banner for Open sandwich με Ψωμί Δίκοκκο Ολικής Άλεσης, μανιτάρια, σπανάκι και μαγιονέζα τρούφας 

Open sandwich με Ψωμί Δίκοκκο Ολικής Άλεσης, μανιτάρια, σπανάκι και μαγιονέζα τρούφας 

Banner for Φρυγανισμένο ψωμάκι Aρχαία Σπορά με τυρί και καπνιστό σολομό

Φρυγανισμένο ψωμάκι Aρχαία Σπορά με τυρί και καπνιστό σολομό