Sandwich Αυγοφέτες με ψωμί Αρχαία Σπορά με Δίκοκκο Σιτάρι, Ολικής Άλεσης, πέστο βασιλικού, μανούρι και ντομάτα
Από τον Γαβριήλ Νικολαΐδη
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Από τον Γαβριήλ Νικολαΐδη
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Για το στήσιμο
Για τις αυγοφέτες
Βάζουμε σε ένα μπολ τα αυγά, το γάλα, την πάπρικα, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.
Χτυπάμε καλά με ένα αυγοδάρτη μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενή χυλό.
Βουτυρώνουμε ελαφρώς ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Βάζουμε το ψωμί στο μπολ με το χυλό και το αφήνουμε για 3-4 δευτερόλεπτα από την κάθε πλευρά.
Έπειτα μεταφέρουμε τις φέτες στο τηγάνι και τις αφήνουμε μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα από την κάθε πλευρά.
Για το στήσιμο
Κόβουμε το μανούρι στη μέση και το περνάμε από ένα καυτό σχαροτήγανο για 1-2 λεπτά από την κάθε πλευρά μέχρι να σχηματιστούν οι χαρακτηριστικές γραμμές, Εναλλακτικά (αν δεν έχουμε σχαροτήγανο) το περνάμε από το αντικολλητικό τηγάνι.
Απλώνουμε το πέστο βασιλικό πάνω σε κάθε αυγοφέτα.
Έπειτα προσθέτουμε το μανούρι και τις φέτες ντομάτας.
Κόβουμε και σερβίρουμε.