Ρολά κανέλας με καφέ και Γεμιστά με γεύση Σοκολάτα

>60’ ΛΕΠΤΑ
6 ΑΤΟΜΑ
5-10 ευρώ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ

Product Image of Γεμιστά με γεύση σοκολάτα Product Image of Mini Γεμιστά με γεύση σοκολάτα

Υλικά

Για τη ζύμη

350 γρ. αλεύρι δυνατό-για τσουρέκι

5 γρ. μαγιά στιγμής ή 15 γρ. μαγιά νωπή

120 γρ. βούτυρο, λιωμένο

120 γρ. γάλα

1 αυγό

1 κ.σ. ζάχαρη

½ κ.γ. αλάτι

Για τη γέμιση

6 Γεμιστά Σοκολάτα ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

100 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

80 γρ. μαλακή καστανή ζάχαρη

1 ½ κ.γ. κανέλα

1 γεμάτο κ.γ. στιγμιαίο καφέ, σκόνη

Το γλάσο

60 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου

60 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

2 κ.γ. στιγμιαίο καφέ, σκόνη

2 κ.σ. γάλα, κρύο

200 γρ. ζάχαρη άχνη

¼ κουταλάκι του αλάτι

Για το γαρνίρισμα

2-3 Γεμιστά Σοκολάτας ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, θρυμματισμένα

Mini Γεμιστά Σοκολάτας ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

TIP

Χρησιμοποιούμε είτε στιγμιαίο καφέ είτε εσπρέσο μόνο σκόνη

Εκτέλεση Συνταγής

1

Ξεκινάμε ετοιμάζοντας τη ζύμη. Ζεσταίνουμε ελαφρά το γάλα, διαλύουμε μέσα τη μαγιά, τη ζάχαρη και αφήνουμε 10’ να ενεργοποιηθεί η μαγιά.

2

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το γάλα με τη μαγιά, το αυγό, το βούτυρο και ζυμώνουμε για 3′.

3

Μεταφέρουμε σε λαδωμένο μπολ τη ζύμη, σκεπάζουμε και αφήνουμε σε ζεστό σημείο για 40′.

4

Για τη γέμιση ανακατεύουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και τον καφέ σε ένα μπολ και θρυμματίζουμε τα μπισκότα σε ένα δεύτερο μπολ.

5

Ανοίγουμε στον πάγκο μας ένα αντικολλητικό χαρτί περίπου 50εκ. τοποθετούμε επάνω τη ζύμη και ανοίγουμε σε ορθογώνιο σχήμα με τα χέρια μας ή με πλάστη.

6

Επάνω της απλώνουμε το μείγμα ζάχαρης-βουτύρου, σε όλη την επιφάνεια, και πασπαλίζουμε με τα θρυμματισμένα μπισκότα.

7

Τυλίγουμε τη ζύμη σε ρολό και με ένα μαχαίρι κόβουμε σε 8-9 ρολά, τα οποία φροντίζουμε να έχουν το ίδιο πάχος.

8

Τοποθετούμε τα ρολά το ένα δίπλα στο άλλο σε ένα ταψί, όπου έχουμε στρώσει το αντικολλητικό χαρτί, φροντίζοντας να μην τα “στριμώξουμε” γιατί θα φουσκώσουν.

9

Αφήνουμε 15’ και ψήνουμε για 25-30’ στους 175ο C, σε προθερμασμένο φούρνο.

10

Προετοιμάζουμε το γλάσο για το σερβίρισμα. Διαλύουμε στο γάλα τον καφέ.

11

Σε ένα μπολ αφρατεύουμε το τυρί κρέμα με το βούτυρο, προσθέτουμε την άχνη και το γάλα με τον καφέ, συνεχίζοντας το χτύπημα για λίγο.

12

Περιχύνουμε τα ρολά με το γλάσο, πασπαλίζουμε με τα μπισκότα και διακοσμούμε με τα mini Γεμιστά Σοκολάτας ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ.

Δείτε ακόμη

Banner for Πανεύκολα κρουασάν με μπανάνα και Γεμιστά σοκολάτα

Πανεύκολα κρουασάν με μπανάνα και Γεμιστά σοκολάτα

Banner for Χριστουγεννιάτικα μπισκότα Rudolph με Γεμιστά Σοκολάτα

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα Rudolph με Γεμιστά Σοκολάτα