Πάβλοβα Στεφάνι

280' ΛΕΠΤΑ
8 ΑΤΟΜΑ
>10 ευρώ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ

Product Image of Πτι-Μπερ Κλασικά

Υλικά

Για την μαρέγκα:
240 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
240 γρ. ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
240 γρ. ασπράδια αυγών σε θερμοκρασία δωματίου

Για την κρέμα:
150 γρ. μασκαρπόνε
150 γρ. τυρί κρέμα
100 γρ. ζάχαρη άχνη
Ξύσμα από 1 λεμόνι
½ στικ βανίλιας ή 1 κουταλάκι του γλυκού υγρή βανίλια
5 κουταλιές της σούπας λικέρ μαστίχα
16 μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Για τη διακόσμηση:
8 μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
8 κλαδάκια φραγκοστάφυλο
½ βαζάκι μαρμελάδα κόκκινων φρούτων
8 φύλλα δυόσμου

Εκτέλεση Συνταγής

1

Για την πάβλοβα, βάζουμε στο μίξερ τα ασπράδια μαζί με την κρυσταλλική ζάχαρη και τα χτυπάμε με το σύρμα σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να γίνει μία σφιχτή μαρέγκα.

 

2

Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε σα βροχή την άχνη ενώ παράλληλα ανακατεύουμε με μία πλαστική σπάτουλα απαλά από το κέντρο προς τα έξω.

 

3

Βάζουμε τη μαρέγκα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με μύτη της επιλογής μας και σχηματίζουμε 8 ατομικές φωλιές.

 

4

Ψήνουμε τη μαρέγκα σε προθερμασμένο φούρνο στους 60- 80°C αέρα για περίπου 2 ώρες, μέχρι να στεγνώσει καλά ώστε να ξεκολλάει εύκολα από τη λαδόκολλα. Βγάζουμε τη μαρέγκα από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς (τουλάχιστον 2 ώρες).

 

5

Προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά για την κρέμα εκτός από τα μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ και χτυπάμε με το σύρμα για 2-3 λεπτά μέχρι να αφρατέψει. Κατόπιν, προσθέτουμε τα μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ στην κρέμα, τα οποία είναι σπασμένα σε μικρά κομμάτια και ανακατεύουμε ελαφρά με μια μαρίζ.

 

6

Γεμίζουμε τις μαρέγκες με μία σακούλα ζαχαροπλαστικής και διακοσμούμε με τη μαρμελάδα κόκκινων φρούτων, τα φραγκοστάφυλα και τα ολόκληρα μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ. Τέλος, ολοκληρώνουμε με τις κορφούλες δυόσμου.