Πάβλοβα Στεφάνι
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Για την μαρέγκα:
240 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
240 γρ. ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
240 γρ. ασπράδια αυγών σε θερμοκρασία δωματίου
Για την κρέμα:
150 γρ. μασκαρπόνε
150 γρ. τυρί κρέμα
100 γρ. ζάχαρη άχνη
Ξύσμα από 1 λεμόνι
½ στικ βανίλιας ή 1 κουταλάκι του γλυκού υγρή βανίλια
5 κουταλιές της σούπας λικέρ μαστίχα
16 μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
Για τη διακόσμηση:
8 μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
8 κλαδάκια φραγκοστάφυλο
½ βαζάκι μαρμελάδα κόκκινων φρούτων
8 φύλλα δυόσμου
Για την πάβλοβα, βάζουμε στο μίξερ τα ασπράδια μαζί με την κρυσταλλική ζάχαρη και τα χτυπάμε με το σύρμα σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να γίνει μία σφιχτή μαρέγκα.
Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε σα βροχή την άχνη ενώ παράλληλα ανακατεύουμε με μία πλαστική σπάτουλα απαλά από το κέντρο προς τα έξω.
Βάζουμε τη μαρέγκα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με μύτη της επιλογής μας και σχηματίζουμε 8 ατομικές φωλιές.
Ψήνουμε τη μαρέγκα σε προθερμασμένο φούρνο στους 60- 80°C αέρα για περίπου 2 ώρες, μέχρι να στεγνώσει καλά ώστε να ξεκολλάει εύκολα από τη λαδόκολλα. Βγάζουμε τη μαρέγκα από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς (τουλάχιστον 2 ώρες).
Προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά για την κρέμα εκτός από τα μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ και χτυπάμε με το σύρμα για 2-3 λεπτά μέχρι να αφρατέψει. Κατόπιν, προσθέτουμε τα μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ στην κρέμα, τα οποία είναι σπασμένα σε μικρά κομμάτια και ανακατεύουμε ελαφρά με μια μαρίζ.
Γεμίζουμε τις μαρέγκες με μία σακούλα ζαχαροπλαστικής και διακοσμούμε με τη μαρμελάδα κόκκινων φρούτων, τα φραγκοστάφυλα και τα ολόκληρα μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ. Τέλος, ολοκληρώνουμε με τις κορφούλες δυόσμου.