Μπανόφι με μπισκότα Digestive και κρέμα σοκολάτα
Από τον Γαβριήλ Νικολαΐδη
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Από τον Γαβριήλ Νικολαΐδη
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Για τη βάση
Για τη γέμιση
Για τη σαντιγί
Για το στήσιμο
Για τη βάση
Καλύπτουμε με λαδόκολλα τη βάση ενός στρογγυλού ταψιού με διάμετρο 25 εκ. Ιδανικά χρησιμοποιούμε ένα ταψάκι με αποσπώμενα τοιχώματα.
Χτυπάμε τα μπισκότα στο blender μαζί με το λιωμένο βούτυρο μέχρι να έχουμε ένα μείγμα που μοιάζει σαν βρεγμένη άμμος.
Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψί που έχουμε ετοιμάσει και το απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια.
Με τη βάση ενός ποτηριού το πιέζουμε να γίνει συμπαγές και ισοπαχές σε όλη την επιφάνεια.
Βάζουμε τη φόρμα με τη βάση μπισκότου στο ψυγείο και αφήνουμε να δέσει το μπισκότο, για 15-20 λεπτά.
Για την κρέμα
Ιδανικά χρησιμοποιούμε καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα. Αν δεν έχουμε, σιγοβράζουμε το γάλα μέσα στην κονσέρβα σε μια κατσαρόλα με νερό, για 3 ώρες προκειμένου να μετατραπεί σε dulce de leche και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Στήνουμε μπεν μαρί, βάζοντας μια κατσαρόλα με νερό να σιγοβράζει στο μάτι της κουζίνας και από πάνω ακουμπάμε ένα πυρίμαχο μπολ. Η βάση του μπολ πρέπει να μην ακουμπάει στο νερό.
Βάζουμε στο μπολ το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα και την τεμαχισμένη κουβερτούρα.
Μόλις λιώσει η κουβερτούρα ανακατεύουμε καλά για να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Περιχύνουμε τη βάση μπισκότου με το μείγμα σοκολάτας.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη άχνη σε σαντιγί μαζί με το εκχύλισμα βανίλιας.
Ετοιμάζουμε τις μπανάνες κόβοντάς τις σε φέτες.
Βάζουμε τις μπανάνες πάνω στο γλυκό μας και από πάνω βάζουμε τη σαντιγί.
Αφήνουμε στη συντήρηση του ψυγείου για τουλάχιστον 1 ώρα κι έπειτα σερβίρουμε.