Τάρτα σοκολάτα με τρεις σοκολατένιες στρώσεις και Digestive
Από την Εύα Μονοχάρη (funkycookgr)
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Από την Εύα Μονοχάρη (funkycookgr)
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Για τη βάση
220 γρ. κλασικά Digestive ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
120 γρ. βούτυρο, λιωμένο
Για την στρώση με σοκολάτα γάλακτος
300 γρ. σταγόνες κουβερτούρας γάλακτος
120 γρ. κρέμα γάλακτος
Για την λευκή σοκολατένια στρώση
200 γρ. σταγόνες λευκής κουβερτούρας
40 γρ. βούτυρο
40 γρ. σιρόπι σφενδάμου ή μέλι
40 γρ. κρέμα γάλακτος
1 κ.γ. βανίλια υγρή ή τα σποράκια φυσικής βανίλιας
Για την bitter σοκολατένια στρώση
200 γρ. σταγόνες bitter κουβερτούρας
200 γρ. κρέμα γάλακτος
Για το σερβίρισμα
2-3 κλασικά Digestive
1 κ.γ. κακάο
Μπορούμε να προσθέσουμε στη λευκή στρώση 1 κ.σ. φιστικοβούτυρο ή πασπαλίσουμε την τάρτα με λίγο ανθό αλατιού ή να εμπλουτίσουμε με αρώματα που μας αρέσουν όπως πορτοκάλι, καφέ κτλ.
Για τη βάση
Θρυμματίζουμε τα Digestive, τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ και αφού προσθέσουμε το βούτυρο ανακατεύουμε καλά να βραχούν τα Digestive.
Απλώνουμε το μείγμα καλύπτουμε και τα τοιχώματα μιας ταρτιέρας 24 εκ.
Τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την πρώτη στρώση.
Η στρώση με σοκολάτα γάλακτος
Σε ένα μπολ βάζουμε τις σταγόνες κουβερτούρας γάλακτος.
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις πάρει 2-3 καλές βράσεις περιχύνουμε τις σταγόνες σοκολάτας.
Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν εντελώς και αφήνουμε να κρυώσει για 10’.
Κρατάμε το ¼ στην άκρη για τη διακόσμηση και περιχύνουμε την υπόλοιπη δημιουργώντας την πρώτη στρώση στην τάρτα.
Τοποθετούμε ξανά στο ψυγείο για 60’.
Η λευκή σοκολατένια στρώση
Βάζουμε την λευκή κουβερτούρα, την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο και το σιρόπι σφενδάμου σε μεταλλικό μπολ ή γυάλινο κατάλληλο για μπεν μαρί.
Τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά σε μπεν μαρί, ζεσταίνουμε την κουβερτούρα, ανακατεύοντας συνεχώς, μόλις λιώσεις εντελώς η σοκολάτα αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Κατόπιν περιχύνουμε την λευκή κουβερτούρα στην τάρτα, δημιουργώντας τη δεύτερη στρώση και τοποθετούμε ξανά στο ψυγείο για 60’ ή μέχρι όσο χρειαστεί να σταθεροποιηθεί εντελώς.
Η bitter σοκολατένια στρώση
Σε ένα μπολ βάζουμε τις bitter σταγόνες κουβερτούρας.
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις πάρει 2-3 καλές βράσεις περιχύνουμε τις σταγόνες σοκολάτας.
Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν εντελώς και αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία της για 25’-30’.
Περιχύνουμε τη τάρτα και την τοποθετούμε στο ψυγείο.
Η διακόσμηση και το σερβίρισμα
Χτυπάμε με μίξερ και αφρατεύουμε την σοκολάτα που κρατήσαμε.
Γαρνίρουμε την τάρτα, διακοσμούμε με Digestive τριμμένο και κακάο.