Πανακότα με passion fruit και γρήγορο μπισκοτένιο κραμπλ από Digestive κλασικά
Από την Εύα Μονοχάρη (funkycookgr)
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Από την Εύα Μονοχάρη (funkycookgr)
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Για την πανακότα
600 γρ. κρέμα γάλακτος
150 γρ. γάλα
200 γρ. λευκή σοκολάτα, ψιλοκομμένη
4 φύλλα ζελατίνη (8 γρ.)
5 passion fruit
1 κ.σ. ελαφρύ μέλι
Βανίλια, 1 κ.γ. υγρή ή μια κάψουλα βανιλλίνη
Για το κραμπλ
6 μπισκότα Digestive Παπαδοπούλου
1 κ.σ. καρύδα
1 κ.γ. ξύσμα λάιμ
1 κ.γ. λάδι καρύδας ή βούτυρο, λιωμένο
Βανίλια
Αν δεν έχουμε ή δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε passion fruit μπορούμε να αντικαταστήσουμε με βατόμουρα ή φράουλες ακολουθώντας ακριβώς τον ίδιο τρόπο. Μπορούμε να αντικαταστήσουμε την λευκή σοκολάτα με κουβερτούρα κάνοντας έτσι την πανακότα σοκολατένια.
Για την πανακότα, μουσκεύουμε σε παγωμένο νερό τα φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, την βανίλια και τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά.
Μόλις πάρει μια καλή βράση αποσύρουμε και προσθέτουμε την πούλπα από τα 2 passion fruit, περνάμε το μείγμα από σίτα για να αφαιρέσουμε τα σποράκια.
Προσθέτουμε τη ζελατίνη, την οποία έχουμε στύψει καλά και την κουβερτούρα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει.
Τέλος μοιράζουμε το μείγμα σε 6 μπολ και αφήνουμε στο ψυγείο 4-5 ώρες ώστε να πήξει η πανακότα.
Για το κραμπλ, στο μπλέντερ σπάμε τα μπισκότα και τα βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε το λάδι καρύδας ή το βούτυρο, το ξύσμα λάιμ, την καρύδα, ανακατεύουμε καλά και τοποθετούμε στο ψυγείο.
Για το σερβίρισμα, ζεσταίνουμε το μέλι ελαφρώς και προσθέτουμε την πούλπα από τα υπόλοιπα passion fruit και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε την δροσερή πανακότα με 1-2 κ.σ. από passion fruit-μελιού και προσθέτουμε το κραμπλ «σπασμένο».