Μους σοκολάτα – φράουλα και Πτι Μπερ Παπαδοπούλου
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Για τη βάση
Μους σοκολάτα
Μους φράουλα
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα Πτι Μπερ και τα ανακατεύουμε με το κακάο & τη ζάχαρη άχνη. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί.
Λιώνουμε τη κουβερτούρα μαζί με το γάλα και τη ζάχαρη.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος (καλά παγωμένη από το ψυγείο) στο μίξερ για λίγα λεπτά μέχρι να αφρατέψει και προσθέτουμε το κακάο και σιγά-σιγά το μείγμα της λιωμένης σοκολάτας. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ για λίγα λεπτά μέχρι να αφρατέψει και προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη άχνη και το σιρόπι φράουλας.
Προσθέτουμε στα ποτηράκια μια στρώση από το μείγμα σοκολατένιου μπισκότου, μια στρώση μους σοκολάτας, μια δεύτερη στρώση σοκολατένιου μπισκότου και ολοκληρώνουμε με μια μους φράουλα. Το αφήνουμε να δέσει στο ψυγείο για μια μισή ώρα τουλάχιστον.
Σερβίρουμε με σιρόπι φράουλας, μείγμα σοκολατένιου μπισκότου και τραγανά κομμάτια μπισκότου.