Μους σοκολάτα – φράουλα και Πτι Μπερ Παπαδοπούλου

30 ΛΕΠΤΑ
4 ΑΤΟΜΑ
5-10 ευρώ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ

Product Image of Πτι-Μπερ Κλασικά

Υλικά

Για τη βάση

  • 1 πακέτο Μπισκότα Πτι Μπερ Παπαδοπούλου
  • 150 γρ. λιωμένο βούτυρο
  • 4 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη
  • 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη

Μους σοκολάτα

  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 125 γρ. κουβερτούρα (45%)
  • 125 ml γάλα
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη

Μους φράουλα

  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 6 κουταλιές της σούπας σιρόπι φράουλα
  • 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση Συνταγής

1

Θρυμματίζουμε τα μπισκότα Πτι Μπερ και τα ανακατεύουμε με το κακάο & τη ζάχαρη άχνη. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί.

2

Λιώνουμε τη κουβερτούρα μαζί με το γάλα και τη ζάχαρη.

3

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος (καλά παγωμένη από το ψυγείο) στο μίξερ για λίγα λεπτά μέχρι να αφρατέψει και προσθέτουμε το κακάο και σιγά-σιγά το μείγμα της λιωμένης σοκολάτας. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.

4

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ για λίγα λεπτά μέχρι να αφρατέψει και προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη άχνη και το σιρόπι φράουλας.

5

Προσθέτουμε στα ποτηράκια μια στρώση από το μείγμα σοκολατένιου μπισκότου, μια στρώση μους σοκολάτας, μια δεύτερη στρώση σοκολατένιου μπισκότου και ολοκληρώνουμε με μια μους φράουλα. Το αφήνουμε να δέσει στο ψυγείο για μια μισή ώρα τουλάχιστον.

6

Σερβίρουμε με σιρόπι φράουλας, μείγμα σοκολατένιου μπισκότου και τραγανά κομμάτια μπισκότου.

Δείτε ακόμη

Banner for Τούρτα με μους καφέ και σοκολάτας

Τούρτα με μους καφέ και σοκολάτας

Banner for Πανεύκολα κρουασάν με μπανάνα και Γεμιστά σοκολάτα

Πανεύκολα κρουασάν με μπανάνα και Γεμιστά σοκολάτα