Γλυκό ψυγείου με Μιράντα, μους λευκής σοκολάτας και ζελέ μάνγκο

Image of author Γαβριήλ Νικολαΐδης

Γαβριήλ Νικολαΐδης

30' ΛΕΠΤΑ
6 ΑΤΟΜΑ
5-10 ευρώ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ

Product Image of Μιράντα κλασικά

Υλικά

Για τη βάση 

  • 50 γρ. βούτυρο λιωμένο (σε θερμοκρασία δωματίου) 

 

Για το ζελέ μάνγκο 

  • 300 ml νερό 
  • 260 γρ. μάνγκο 
  • 16 γρ. (8 φύλλα) ζελατίνη 

 

Για τη μους λευκής σοκολάτας 

  • 300 γρ λεύκη κουβερτούρα 
  • 240 γρ κρέμα γάλακτος 
  • 320γρκρέμα γάλακτος (35% λιπαρά),κρύα από το ψυγείο 
  • 1 βανιλίνη 
  • 10 γρ. (5 φύλλα) ζελατίνης 
  • 1 μπολ με κρύο νερό 

 

Για το γαρνίρισμα 

6 μπισκότα Μιράντα Παπαδοπούλου 

TIP

- Αφήνουμε τη μους λευκής κουβερτούρας να δέσει στη συντήρηση του ψυγείου πριν προσθέσουμε το ζελέ μάνγκο από πάνω - Γαρνίρουμε τελευταία στιγμή με ένα έξτρα μπισκότο Μιράντα Παπαδοπούλου πάνω από κάθε ποτήρι για να μην πανιάσει μέσα στο ψυγείο

Εκτέλεση Συνταγής

1

Για τη βάση 

Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά.

2

Χτυπάμε στο μπλέντερ ταΜιράντα Παπαδοπούλου. 

3

Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο κι ανακατεύουμε καλά. – Βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας από το μίγμα σε 6 ποτηράκια και πιέζουμε με ένα γουδοχέρι για να έχουν ομοιόμορφο πάχος

4

Για τη μους λευκής κουβερτούρας 

Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με παγωμένο νερό να φουσκώσουν για 5-10 λεπτά 

5

Λιώνουμετη λευκή κουβερτούρα με τα240 γρ. κρέμας γάλακτος σε ένα μπεν μαρί ανακατεύοντας συνέχεια 

6

Σουρώνουμε με τα χέρια μας τη ζελατίνη από το νερό και τη ρίχνουμε στο μπεν μαρί 

7

Στη συνέχεια χτυπάμε τα 320 γρ κρύας κρέμας γάλακτος σε σαντιγί. 

8

Προσθέτουμε και τη βανίλια.

9

Ενσωματώνουμε τη σαντιγί στο μείγμα της σοκολάτας χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα και κάνοντας απαλές κινήσεις.

10

Μεταφέρουμε πάνω από τις βάσεις μπισκότου και παγώνουμεστη συντήρηση του ψυγείου για 2 ώρες 

11

Για το ζελέ μάνγκο 

Βάζουμε σε ένα μπολ με νερό και πάγο τις ζελατίνες και τις αφήνουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. 

12

Μόλις μαλακώσουν, τις στραγγίζουμε, τις μεταφέρουμε σε ένα μικρό μπολ μαζί με 4 κ.σ. από το νερό και τις βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων στα 700W για 4-5 δευτερόλεπτα. Εναλλακτικά τις σιγοβράζουμε σε ένα μικρό κατσαρολάκι μέχρι να λιώσουν για 1-2 λεπτά σε μέτρια φωτιά. 

13

Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, μέχρι να διαλυθούν εντελώς οι ζελατίνες και το αφήνουμε στην άκρη. 

14

Βάζουμε στο μπλέντερ το μάνγκο με το υπόλοιπο νερό και χτυπάμε καλά, μέχρι να διαλυθεί εντελώς το μάνγκο. 

15

Μόλις είναι έτοιμο, προσθέτουμε στο μείγμα τη ζελατίνη και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα 

16

Αδειάζουμε το μείγμα του ζελέ πάνω από τη μους λευκής σοκολάτας (που έχει ήδη σφίξει στη συντήρηση του ψυγείου) 

17

Αφήνουμε στη συντήρηση του ψυγείου για 1 ώρα.

18

Για το σερβίρισμα 

Γαρνίρουμε κάθε ποτήρι με ένα μπισκότοΜιράντα Παπαδοπούλουκαι σερβίρουμε. 

Δείτε ακόμη

Banner for Τρίχρωμο μους κέικ φρούτων με μπισκότα ΜΙΡΑΝΤΑ

Τρίχρωμο μους κέικ φρούτων με μπισκότα ΜΙΡΑΝΤΑ

Banner for Ταρτάκια - φαντασματάκια με μπισκότα ΜΙΡΑΝΤΑ και κρέμα σοκολάτα

Ταρτάκια - φαντασματάκια με μπισκότα ΜΙΡΑΝΤΑ και κρέμα σοκολάτα