Τρίχρωμο μους κέικ φρούτων με μπισκότα ΜΙΡΑΝΤΑ
Από την Εύα Μονοχάρη (funkycookgr)
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Από την Εύα Μονοχάρη (funkycookgr)
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
2 συσκευασίες ΜΙΡΑΝΤΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
Για την μους μάνγκο ή ροδάκινο
300 γρ. πουρέ από ώριμα μάνγκο ή ροδάκινα ή νεκταρίνια
40 γρ. νερό
100 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
3 φύλλα ζελατίνης
200 γρ. κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σφιχτή σαντιγί
2 κ.σ. μέλι ή ζάχαρη
Για την μους από σμέουρα
200 γρ. πουρέ από σμέουρα ή φράουλες
50 γρ. νερό
2 κ.σ. μέλι ή ζάχαρη
3 φύλλα ζελατίνης
3 κ.σ. τυρί κρέμα
250 γρ. κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σφιχτή σαντιγί
1 υγρή βανίλια ή 1 κάψουλα βανιλλίνη
Για την μους από μύρτιλα
100 γρ. μύρτιλα
50 γρ. νερό
2 κ.σ. μέλι ή ζάχαρη
100 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
3 φύλλα ζελατίνης
250 γρ. κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σφιχτή σαντιγί
Για το σερβίρισμα
Σαντιγί
Φρούτα της επιλογής μας
4-5 ΜΙΡΑΝΤΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
- Ρυθμίζουμε τις ποσότητες της ζάχαρης ή του μελιού σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας - Η κρέμα γάλακτος μπορεί να αντικατασταθεί με φυτική κρέμα ή με κρέμα καρύδας
Για τις μους φρούτων
Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε παγωμένο νερό να μαλακώσουν.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα μύρτιλα με το νερό και το μέλι, με ένα πιρούνι τα πατάμε να «σπάσουν» και ανακατεύουμε για 3’-4’ μέχρι να «δέσει» το σιρόπι, προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνης στυμμένα και τη βανίλια, ανακατεύουμε πολύ καλά.
Αποσύρουμε και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα δύο φρούτα, ξεχωριστά.
Κατόπιν σε κάθε φρούτο προσθέτουμε το γιαούρτι ή το τυρί κρέμα και ενσωματώνουμε την σαντιγί με απαλές κινήσεις.
Οι τρεις μους φρούτων είναι έτοιμες, τις αφήνουμε στο ψυγείο για 30’ να σταθεροποιηθούν ελαφρώς.
Σε ένα σκεύος 25*35 κάνουμε μια στρώση με μπισκότα ΜΙΡΑΝΤΑ, απλώνουμε την πρώτη μους, και συνεχίζουμε με μια ακόμη στρώση με μπισκότα ΜΙΡΑΝΤΑ επάνω στην οποία απλώνουμε την δεύτερη μους, τέλος απλώνουμε την τρίτη μους και στρώνουμε ομοιόμορφα την επιφάνειά της.
Τοποθετούμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες να παγώσει το γλυκό.
Γαρνίρουμε με σαντιγί, μπισκότα ΜΙΡΑΝΤΑ και φρούτα, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.