Ταρτάκια – φαντασματάκια με μπισκότα ΜΙΡΑΝΤΑ και κρέμα σοκολάτα
Από την Εύα Μονοχάρη (funkycookgr)
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Από την Εύα Μονοχάρη (funkycookgr)
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Για τα ταρτάκια
1 συσκευασία ΜΙΡΑΝΤΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ (36 μπισκότα)
3 κ.σ. λιωμένη κουβερτούρα
5 κ.σ. τρούφα της επιλογής μας
Για την κρέμα σοκολάτα
300 γρ. σταγόνες κουβερτούρας
250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
150 γρ. γάλα πλήρες
1 κ.σ. μέλι ή μαρμελάδα της επιλογής μας
Για τα φαντασματάκια
125 γρ. λευκή κουβερτούρα
Σταγόνες σοκολάτας
Μπορούμε να φτιάξουμε τα «ταρτάκια» σε μεγάλη «τάρτα»
Τα φαντασματάκια
Λιώνουμε τη λευκή κουβερτούρα και τρώνουμε στον πάγκο μας αντικολλητικό χαρτί και με ένα κουταλάκι ρίχνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα.
Με μια μικρή μεταλλική σπάτουλα ή με το πίσω μέρος ενός καθαρού κουταλιού τραβάμε τη σοκολάτα προς τα κάτω και δημιουργούμε φαντασματάκια και βάζουμε σταγόνες κουβερτούρας για μάτια και με μια οδοντογλυφίδα σχηματίζουμε το στόμα.
Αφήνουμε τα φαντασματάκια στην άκρη να σταθεροποιηθούν και τα τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε.
Τα ταρτάκια
Βάζουμε την υπόλοιπη κουβερτούρα σε ένα μπολ και ζεσταίνουμε το γάλα και μόλις πάρει μια βράση, περιχύνουμε τις σταγόνες κουβερτούρας και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν.
Κρατάμε 3 κ.σ. από το μείγμα για να συναρμολογήσουμε τα ταρτάκια.
Αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία της λιωμένης κουβερτούρας για 5’, προσθέτουμε το γιαούρτι και το μέλι και ανακατεύουμε με σύρμα να ενωθούν όλα τα υλικά και τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσει για 1 ώρα περίπου.
Βάζουμε την τρούφα σε ένα ευρύχωρο πιάτο και στρώνουμε στον πάγκο μας αντικολλητικό χαρτί. Βουτάμε τις δύο μακριές πλευρές από κάθε μπισκότο ΜΙΡΑΝΤΑ στη λιωμένη κουβερτούρα και το ακουμπάμε στην τρούφα.
Κατόπιν βουτάμε μόνο τη μία μακριά πλευρά από ακόμη δύο μπισκότα στη λιωμένη κουβερτούρα και τα «κολλάμε» στο μπισκότο που έχουμε τοποθετήσει στην τρούφα και δημιουργούμε ένα «κουτί».
Δημιουργούμε τα ταρτάκια-κουτάκια, μεταφέρουμε στο αντικολλητικό χαρτί και τα αφήνουμε στην άκρη να σταθεροποιηθούν.
Λίγο πριν σερβίρουμε, χρησιμοποιούμε ένα κορνέ για να γεμίσουμε τα «ταρτάκια» με την κρέμα μέχρι λίγο πάνω από τη μέση περίπου, και ακουμπάμε σε κάθε ταρτάκι ένα φαντασματάκι.