Γλυκό ψυγείου με βάση από Caprice, μια στρώση από κρέμα φιστικοβούτυρο και μους πραλίνας
Γαβριήλ Νικολαΐδης
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Γαβριήλ Νικολαΐδης
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Για τη βάση
250 γρ. Caprice Παπαδοπούλου
50 γρ. λιωμένο βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
Για την κρέμα φιστικοβούτυρο
200 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά (κρύα)
120 γρ. ζάχαρη άχνη
250 γρ. φιστικοβούτυρο
250 γρ. τυρί κρέμα
1 κτγ εκχύλισμα βανίλια
100 γρ. φιστίκια αλατισμένα
Για τη μους πραλίνας
100 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά (κρύα)
400 γρ. πραλίνα φουντουκιού
500 γρ. τυρί κρέμα
Για τη διακόσμηση
50 γρ. Caprice Παπαδοπούλου
Για την βάση, λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά.
Χτυπάμε στο μπλέντερ τα Caprice Παπαδοπούλου
Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο.
Μεταφέρουμε σε ένα τσέρκι 25 εκ. που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί.
Για την κρέμα φιστικοβούτυρο, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί με μίξερ χειρός.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και το φιστικοβούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή κρέμα.
Τέλος προσθέτουμε τα φιστίκια κι ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
Για την κρέμα πραλίνας, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί με μίξερ χειρός.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε καλά.
Βάζουμε εναλλάξ κουταλιές από τα δύο μείγματα πάνω στην βάση των Caprice Παπαδοπούλου.
Αφήνουμε στη συντήρηση του ψυγείου να παγώσει για 2 ώρες.
Κόβουμε και σερβίρουμε με Caprice Παπαδοπούλου από πάνω.