Εύκολο σοκολατένιο μπισκοτοκέικ με 2πλοΓεμιστά σοκολάτα
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Για το κεικ
Για το σοκολατένιο frosting
Για το σερβίρισμα
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη συνταγή του κέικ ως παντεσπάνι για να φτιάξουμε μια σοκολατένια τούρτα. Επίσης μπορούμε να αρωματίσουμε το κέικ με κανέλα ή ξύσμα πορτοκάλι.
Στο μπλέντερ θρυμματίζουμε τα μπισκότα, προσθέτουμε το γάλα, το baking powder και τo εκχύλισμα βανίλιας.
Πολτοποιούμε τα υλικά μέχρι να έχουμε ένα κρεμώδες μείγμα, περίπου 1’.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ανοιγόμενη φόρμα 24 εκ., της οποίας τον πάτο έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί και λαδώσει.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180ο C για 22’, βυθίζουμε μια οδοντογλυφίδα και όταν βγαίνει καθαρή είναι έτοιμο.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει.
Για το frosting σοκολάτας βάζουμε σε ένα μπολ την κρέμα καρύδας, προσθέτουμε την λιωμένη κουβερτούρα και την άχνη ζάχαρη.
Χτυπάμε στο μίξερ σε μεσαία ταχύτητα για 2΄μέχρι να έχουμε μια αφράτη κρέμα.
Γαρνίρουμε το κέικ με το frosting και πασπαλίζουμε με το κακάο.
Διακοσμούμε με μπισκότα κομμένα στη μέση και σερβίρουμε.