Εύκολο σοκολατένιο μπισκοτοκέικ με 2πλοΓεμιστά σοκολάτα

35 ΛΕΠΤΑ
6 ΑΤΟΜΑ
5-10 ευρώ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ

Product Image of 2πλοΓεμιστά με γεύση σοκολάτα

Υλικά

Για το κεικ

  • 24 2πλοΓεμιστά Σοκολάτα ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ (2 πακέτα)
  • 300 γρ. γάλα
  • 2  κ.γ. baking powder
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ.γ. φυτικό λάδι, για το λάδωμα της φόρμας

Για το σοκολατένιο frosting

  • 150 γρ. σταγόνες σοκολάτας, λιωμένη
  • 150 γρ. κρέμα καρύδας, παγωμένη
  • 2 κ.σ. άχνη ζάχαρη

Για το σερβίρισμα

  • 1 κ.σ. κακάο
  • 5 2πλοΓεμιστά ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

TIP

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη συνταγή του κέικ ως παντεσπάνι για να φτιάξουμε μια σοκολατένια τούρτα. Επίσης μπορούμε να αρωματίσουμε το κέικ με κανέλα ή ξύσμα πορτοκάλι.

Εκτέλεση Συνταγής

1

Στο μπλέντερ θρυμματίζουμε τα μπισκότα, προσθέτουμε το γάλα, το baking powder και τo εκχύλισμα βανίλιας.

2

Πολτοποιούμε τα υλικά μέχρι να έχουμε ένα κρεμώδες μείγμα, περίπου 1’.

3

Μεταφέρουμε το μείγμα σε ανοιγόμενη φόρμα 24 εκ., της οποίας τον πάτο έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί και λαδώσει.

4

Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180ο C για 22’, βυθίζουμε μια οδοντογλυφίδα και όταν βγαίνει καθαρή είναι έτοιμο.

5

Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει.

6

Για το frosting σοκολάτας βάζουμε σε ένα μπολ την κρέμα καρύδας, προσθέτουμε την λιωμένη κουβερτούρα και την άχνη ζάχαρη.

7

Χτυπάμε στο μίξερ σε μεσαία ταχύτητα για 2΄μέχρι να έχουμε μια αφράτη κρέμα.

8

Γαρνίρουμε το κέικ με το frosting και πασπαλίζουμε με το κακάο.

9

Διακοσμούμε με μπισκότα κομμένα στη μέση και σερβίρουμε.

Δείτε ακόμη

Banner for Γλύκισμα με φυστικοβούτυρο και 2πλοΓεμιστά

Γλύκισμα με φυστικοβούτυρο και 2πλοΓεμιστά

Banner for Σοκολατένια Gluten Free Granola με Μπισκότα Παπαδοπούλου Χωρίς Γλουτένη

Σοκολατένια Gluten Free Granola με Μπισκότα Παπαδοπούλου Χωρίς Γλουτένη