Cinnamon Rolls με Γεμιστά Παπαδοπούλου με γεύση βανίλιας

Image of author Εύα Μονοχάρη (Funkycookgr)

Από την Εύα Μονοχάρη (funkycookgr)

>60’ ΛΕΠΤΑ
8 ΑΤΟΜΑ
5-10 ευρώ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ

Product Image of Γεμιστά με γεύση βανίλια

Υλικά

Για τη ζύμη

  • 350 γρ. αλεύρι δυνατό
  • 5 γρ. μαγιά στιγμής
  • 120 γρ. βούτυρο
  • 1 αυγό
  • 120 ml γάλα
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • ½ κ.γ. αλάτι

Για τη γέμιση

  • 100 γρ. μπισκότα Γεμιστά με γεύση βανίλιας Παπαδοπούλου
  • 100 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 50 ml καστανή ζάχαρη
  • 1 ½  κ.γ. κανέλα

Για το γλάσο

  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 50 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 3 κ.σ. γάλα
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 μπισκότα Γεμιστά με γεύση βανίλιας Παπαδοπούλου

TIP

Μπορούμε χρησιμοποιήσουμε όλες τις γεύσεις των Γεμιστών μπισκότων Παπαδοπούλου.

Εκτέλεση Συνταγής

1

Ζεσταίνουμε ελαφρά το γάλα, διαλύουμε μέσα τη μαγιά, τη ζάχαρη και αφήνουμε για μερικά λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.

2

Λιώνουμε σε μπεν μαρί το βούτυρο.

3

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι και ανακατεύουμε, προσθέτουμε το γάλα -με τη μαγιά- το αυγό, το βούτυρο και το αυγό, ζυμώνουμε για 3 λεπτά.

4

Μεταφέρουμε σε λαδωμένο μπολ τη ζύμη, σκεπάζουμε και αφήνουμε σε ζεστό σημείο για 40 λεπτά.

5

Αναμειγνύουμε τη ζάχαρη, το βούτυρο, την κανέλα σε ένα μπολ και θρυμματίζουμε τα μπισκότα, τα οποία τοποθετούμε σε άλλο μπολ.

6

Ανοίγουμε στον πάγκο μας ένα αντικολλητικό χαρτί περίπου 50εκ. τοποθετούμε επάνω τη ζύμη και ανοίγουμε σε ορθογώνιο σχήμα με τα χέρια μας ή με πλάστη.

7

Επάνω της απλώνουμε το μείγμα ζάχαρης-βουτύρου, σε όλη την επιφάνεια, και πασπαλίζουμε με τα θρυμματισμένα μπισκότα.

8

Τυλίγουμε σε ρολό και με ένα μαχαίρι κόβουμε σε 8 ρολά, τα οποία φροντίζουμε να έχουν το ίδιο πάχος.

9

Τα τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο σε ένα ταψί, όπου μπορούμε να έχουμε στρώσει το αντικολλητικό χαρτί, φροντίζοντας να μην τα “στριμώξουμε” γιατί θα φουσκώσουν.

10

Περιχύνουμε τα ρολά με το υπόλοιπο σιρόπι και τα αφήνουμε σε ζεστό σημείο για 20 λεπτά να φουσκώσουν.

11

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C Κελσίου και ψήνουμε περίπου για 30 λεπτά.

12

Τα αφήνουμε να κρυώσουν για 5-10 λεπτά πριν σερβίρουμε.

13

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με σύρμα ή με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθούν και προσθέτουμε τα μπισκότα θρυμματισμένα.

14

Σερβίρουμε τα ρολά, αφού κρυώσουν ελαφρά, περιχυμένα με το γλάσο και θρυμματισμένα μπισκότα.