Cinnamon Rolls με Γεμιστά Παπαδοπούλου με γεύση βανίλιας
Από την Εύα Μονοχάρη (funkycookgr)
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Από την Εύα Μονοχάρη (funkycookgr)
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Για τη ζύμη
Για τη γέμιση
Για το γλάσο
Μπορούμε χρησιμοποιήσουμε όλες τις γεύσεις των Γεμιστών μπισκότων Παπαδοπούλου.
Ζεσταίνουμε ελαφρά το γάλα, διαλύουμε μέσα τη μαγιά, τη ζάχαρη και αφήνουμε για μερικά λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Λιώνουμε σε μπεν μαρί το βούτυρο.
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι και ανακατεύουμε, προσθέτουμε το γάλα -με τη μαγιά- το αυγό, το βούτυρο και το αυγό, ζυμώνουμε για 3 λεπτά.
Μεταφέρουμε σε λαδωμένο μπολ τη ζύμη, σκεπάζουμε και αφήνουμε σε ζεστό σημείο για 40 λεπτά.
Αναμειγνύουμε τη ζάχαρη, το βούτυρο, την κανέλα σε ένα μπολ και θρυμματίζουμε τα μπισκότα, τα οποία τοποθετούμε σε άλλο μπολ.
Ανοίγουμε στον πάγκο μας ένα αντικολλητικό χαρτί περίπου 50εκ. τοποθετούμε επάνω τη ζύμη και ανοίγουμε σε ορθογώνιο σχήμα με τα χέρια μας ή με πλάστη.
Επάνω της απλώνουμε το μείγμα ζάχαρης-βουτύρου, σε όλη την επιφάνεια, και πασπαλίζουμε με τα θρυμματισμένα μπισκότα.
Τυλίγουμε σε ρολό και με ένα μαχαίρι κόβουμε σε 8 ρολά, τα οποία φροντίζουμε να έχουν το ίδιο πάχος.
Τα τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο σε ένα ταψί, όπου μπορούμε να έχουμε στρώσει το αντικολλητικό χαρτί, φροντίζοντας να μην τα “στριμώξουμε” γιατί θα φουσκώσουν.
Περιχύνουμε τα ρολά με το υπόλοιπο σιρόπι και τα αφήνουμε σε ζεστό σημείο για 20 λεπτά να φουσκώσουν.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C Κελσίου και ψήνουμε περίπου για 30 λεπτά.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν για 5-10 λεπτά πριν σερβίρουμε.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με σύρμα ή με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθούν και προσθέτουμε τα μπισκότα θρυμματισμένα.
Σερβίρουμε τα ρολά, αφού κρυώσουν ελαφρά, περιχυμένα με το γλάσο και θρυμματισμένα μπισκότα.