Cheesecake πραλίνας με πουράκια Caprice και μόνο 4 υλικά

Image of author Γαβριήλ Νικολαΐδης

Από τον Γαβριήλ Νικολαΐδη

210 ΛΕΠΤΑ
8 ΑΤΟΜΑ
5-10 ευρώ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ

Product Image of Caprice με κρέμα φουντουκιού & κακάο

Υλικά

  • 250 γρ. πουράκια Caprice Παπαδοπούλου (συν έξτρα 20-24 πουράκια για τα τοιχώματα του cheesecake)
  • 80 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 400 γρ. τυρί κρέμα
  • 300 γρ. πραλίνα φουντουκιού

Εκτέλεση Συνταγής

1

Θα χρειαστούμε μια ένα στρογγυλό ταψάκι διαμέτρου 20 εκατοστών με αποσπώμενα τοιχώματα. Εναλλακτικά το φτιάχνουμε σε ό,τι παρόμοιο σκεύος έχουμε.

2

Βάζουμε τα πουράκια και το βούτυρο στο μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές αποτέλεσμα. Ίσως, ανάλογα το μέγεθος του μπλέντερ, χρειαστεί να τα χτυπήσουμε σε δύο δόσεις.

3

Βάζουμε στη βάση από το τσέρκι μας το μείγμα των Caprice Παπαδοπούλου και απλώνουμε με τα δάχτυλα (ή τη βάση ενός ποτηριού) να πάει παντού.

4

Στη συνέχεια, κόβουμε στη μέση περίπου 20-24 πουράκια και τα στερεώνουμε περιμετρικά στο τσέρκι μας.

5

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ ή σε ένα μπολ το τυρί με την πραλίνα φουντουκιού και τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

6

Αδειάζουμε το μείγμα στο τσέρκι και μεταφέρουμε στο ψυγείο για 2 τουλάχιστον ώρες.