Cheesecake με μπισκότα Γεμιστά Παπαδοπούλου με σοκολάτα και μαρμελάδα

Image of author Γιάννης Λουκάκος

Από τον Γιάννη Λουκάκο

60 ΛΕΠΤΑ
8 ΑΤΟΜΑ
5-10 ευρώ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ

Product Image of Γεμιστά με γεύση σοκολάτα

Υλικά

Για το cheesecake 

  • 340 γρ. μπισκότα γεμιστά με σοκολάτα Παπαδοπούλου, τριμμένα
  • 1200 γρ. κρέμα τυριού με μπισκότα γεμιστά με σοκολάτα Παπαδοπούλου
  • 200 γρ. μαρμελάδα, φρούτα του δάσους
  • 90 γρ. μπισκότα γεμιστά με σοκολάτα Παπαδοπούλου, κομμένα στη μέση

Για την κρέμα τυριού 

  • 60 γρ. κρόκοι αυγών
  • 140 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. νερό
  • 10 γρ. ζελατίνη, μουλιασμένη σε κρύο νερό
  • 400 γρ. τυρί κρέμα
  • 280 γρ. κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγί
  • 140 γρ. μπισκότα Παπαδοπούλου γεμιστά με σοκολάτα, χοντροκομμένα

Για τη βάση από μπισκότα

  • 360 γρ. μπισκότα Γεμιστά Παπαδοπούλου με σοκολάτα, τριμμένα
  • 140 γρ. βούτυρο αγελαδινό, λιωμένο
  • 12 γρ. κακάο σε σκόνη

TIP

Σε περίπτωση που αφήσουμε αρκετή ώρα τη βάση από μπισκότα μέχρι να τη στρώσουμε στη φόρμα ενδέχεται να σφίξει. Σε αυτή την περίπτωση ζεσταίνουμε ελαφρώς στα μικροκύματα.

Εκτέλεση Συνταγής

1

Τοποθετούμε μία στρογγυλή ανοξείδωτη φόρμα 22×5 εκ. σε ένα επίπεδο πιάτο. Στρώνουμε τη βάση από μπισκότα Γεμιστά Παπαδοπούλου με σοκολάτα στον πάτο και πιέζουμε με ένα σπατουλάκι μέχρι να γίνει η βάση συμπαγής και να μην έχει κενά.

2

Τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει, για περίπου 5 λεπτά.

3

Αφαιρούμε την παγωμένη βάση από το ψυγείο και μοιράζουμε μέσα στη φόρμα την κρέμα τυριού με μπισκότα.

4

Τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 60 λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθεί καλά η κρέμα.

5

Αφαιρούμε το cheesecake από το ψυγείο και με ένα καμινέτο (φλόγιστρο) ζεσταίνουμε ελαφρώς περιμετρικά τη φόρμα.

6

Με απαλές κινήσεις σηκώνουμε και αφαιρούμε τη φόρμα από το cheesecake.

7

Στρώνουμε τη μαρμελάδα στην επιφάνεια της κρέμας και στολίζουμε με τα κομμένα μπισκότα.

8

Εναλλακτικά της ανοξείδωτης φόρμας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενο πάτο.

9

Τοποθετούμε τη ζάχαρη, τους κρόκους και το νερό σε ένα μπολ και χτυπάμε με ένα σύρμα πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει ώστε να αφρατέψει το μείγμα και να ζεσταθεί στους 75°C περίπου.

10

Προσθέτουμε τη μουλιασμένη ζελατίνη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.

11

Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει, μέχρι να είναι χλιαρό.

12

Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε το τυρί κρέμα και χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει, για περίπου 2 με 3 λεπτά.

13

Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ προσθέτουμε το μείγμα των κρόκων και ανακατεύουμε με μία μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά καλά.

14

Στη συνέχεια προσθέτουμε τη σαντιγί και ομογενοποιούμε με κυκλικές κινήσεις.

15

Προσθέτουμε τα μπισκότα και ανακατεύουμε φροντίζοντας να μοιραστούν ομοιόμορφα μέσα στην κρέμα.

16

Σε ένα πολυκοπτικό μηχάνημα αλέθουμε καλά τα μπισκότα Γεμιστά Παπαδοπούλου με σοκολάτα.

17

Τα μεταφέρουμε σε ένα μπόλ, ρίχνουμε μέσα το λιωμένο βούτυρο, το κακάο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι το βούτυρο να απορροφηθεί πλήρως από το τριμμένο μπισκότο.

Δείτε ακόμη

Banner for Τάρτα με βάση από Γεμιστά Παπαδοπούλου με σοκολάτα και κρέμα φιστικοβούτυρο

Τάρτα με βάση από Γεμιστά Παπαδοπούλου με σοκολάτα και κρέμα φιστικοβούτυρο

Banner for Καλαθάκι από Μιράντα με γιαούρτι και φρούτα

Καλαθάκι από Μιράντα με γιαούρτι και φρούτα