Cheesecake με μπισκότα Γεμιστά Παπαδοπούλου με σοκολάτα και μαρμελάδα
Από τον Γιάννη Λουκάκο
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Από τον Γιάννη Λουκάκο
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Για το cheesecake
Για την κρέμα τυριού
Για τη βάση από μπισκότα
Σε περίπτωση που αφήσουμε αρκετή ώρα τη βάση από μπισκότα μέχρι να τη στρώσουμε στη φόρμα ενδέχεται να σφίξει. Σε αυτή την περίπτωση ζεσταίνουμε ελαφρώς στα μικροκύματα.
Τοποθετούμε μία στρογγυλή ανοξείδωτη φόρμα 22×5 εκ. σε ένα επίπεδο πιάτο. Στρώνουμε τη βάση από μπισκότα Γεμιστά Παπαδοπούλου με σοκολάτα στον πάτο και πιέζουμε με ένα σπατουλάκι μέχρι να γίνει η βάση συμπαγής και να μην έχει κενά.
Τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει, για περίπου 5 λεπτά.
Αφαιρούμε την παγωμένη βάση από το ψυγείο και μοιράζουμε μέσα στη φόρμα την κρέμα τυριού με μπισκότα.
Τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 60 λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθεί καλά η κρέμα.
Αφαιρούμε το cheesecake από το ψυγείο και με ένα καμινέτο (φλόγιστρο) ζεσταίνουμε ελαφρώς περιμετρικά τη φόρμα.
Με απαλές κινήσεις σηκώνουμε και αφαιρούμε τη φόρμα από το cheesecake.
Στρώνουμε τη μαρμελάδα στην επιφάνεια της κρέμας και στολίζουμε με τα κομμένα μπισκότα.
Εναλλακτικά της ανοξείδωτης φόρμας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενο πάτο.
Τοποθετούμε τη ζάχαρη, τους κρόκους και το νερό σε ένα μπολ και χτυπάμε με ένα σύρμα πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει ώστε να αφρατέψει το μείγμα και να ζεσταθεί στους 75°C περίπου.
Προσθέτουμε τη μουλιασμένη ζελατίνη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει, μέχρι να είναι χλιαρό.
Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε το τυρί κρέμα και χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει, για περίπου 2 με 3 λεπτά.
Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ προσθέτουμε το μείγμα των κρόκων και ανακατεύουμε με μία μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά καλά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τη σαντιγί και ομογενοποιούμε με κυκλικές κινήσεις.
Προσθέτουμε τα μπισκότα και ανακατεύουμε φροντίζοντας να μοιραστούν ομοιόμορφα μέσα στην κρέμα.
Σε ένα πολυκοπτικό μηχάνημα αλέθουμε καλά τα μπισκότα Γεμιστά Παπαδοπούλου με σοκολάτα.
Τα μεταφέρουμε σε ένα μπόλ, ρίχνουμε μέσα το λιωμένο βούτυρο, το κακάο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι το βούτυρο να απορροφηθεί πλήρως από το τριμμένο μπισκότο.