Χριστουγεννιάτικο δεντράκι Pavlova
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Για το δεντράκι μαρέγκα
Για την κρέμα μπισκότο
Για τις βάσεις
Για τη διακόσμηση
Χτυπάμε τα παστεριωμένα ασπράδια μέχρι να αφρατέψουν (περίπου 3 λεπτά), ραντίζουμε με το κρύο νερό και ρίχνουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να σφίξει η μαρέγκα (περίπου 5 λεπτά).
Κοσκινίζουμε μέσα το corn flour, προσθέτουμε το ξίδι και τη βανίλια και ανακατεύουμε απαλά και κυκλικά με μία σπάτουλα.
Μεταφέρουμε τη μαρέγκα σε κορνέ με στρογγυλό στόμιο και σχηματίζουμε τα δεντράκια.
Ψήνουμε τις μαρέγκες σε προθερμασμένο φούρνο στους 100°C για 1 ώρα. Σβήνουμε τον φούρνο και χωρίς να ανοίξουμε την πόρτα του, αφήνουμε τις μαρέγκες μέσα.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να διογκωθεί και ρίχνουμε σταδιακά τη ζάχαρη άχνη. Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας.
Θρυμματίζουμε μισό πακέτο μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ και τα προσθέτουμε στην κρέμα. Ανακατεύουμε καλά και μεταφέρουμε την κρέμα σε κορνέ με στρογγυλό στόμιο.
Πάνω σε δύο μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ, προσθέτουμε κρέμα μπισκότου ΠΤΙ-ΜΠΕΡ, 4-5 σμέουρα και το δεντράκι μαρέγκας.
Διακοσμούμε με χρυσά και κόκκινα αστεράκια ζαχαρόπαστας.