Χριστουγεννιάτικο δεντράκι Pavlova

300 ΛΕΠΤΑ
8-10 ΑΤΟΜΑ
>10 ευρώ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ

Product Image of Πτι-Μπερ Κλασικά

Υλικά

Για το δεντράκι μαρέγκα  

  • 150 γρ. παστεριωμένο ασπράδι αβγού  
  • 250 γρ. ζάχαρη  
  • 3 κουταλιές της σούπας κρύο νερό 
  • 4 κουταλάκια του γλυκού corn flour  
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξίδι από λευκό κρασί 
  • 1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας 

Για την κρέμα μπισκότο  

  • ½ πακέτο μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ Παπαδοπούλου 
  • 400 ml κρέμα γάλακτος, καλά παγωμένη από το ψυγείο 
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη 
  • 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Για τις βάσεις  

  •  16 μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ Παπαδοπούλου 
  • 250 γρ. κόκκινα βατόμουρα (σμέουρα) 

 Για τη διακόσμηση 

  • Χρυσά και κόκκινα αστεράκια ζαχαρόπαστας  

Εκτέλεση Συνταγής

1

Χτυπάμε τα παστεριωμένα ασπράδια μέχρι να αφρατέψουν (περίπου 3 λεπτά), ραντίζουμε με το κρύο νερό και ρίχνουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να σφίξει η μαρέγκα (περίπου 5 λεπτά).  

2

Κοσκινίζουμε μέσα το corn flour, προσθέτουμε το ξίδι και τη βανίλια και ανακατεύουμε απαλά και κυκλικά με μία σπάτουλα.  

3

Μεταφέρουμε τη μαρέγκα σε κορνέ με στρογγυλό στόμιο και σχηματίζουμε τα δεντράκια.  

4

Ψήνουμε τις μαρέγκες σε προθερμασμένο φούρνο στους 100°C για 1 ώρα. Σβήνουμε τον φούρνο και χωρίς να ανοίξουμε την πόρτα του, αφήνουμε τις μαρέγκες μέσα.

5

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να διογκωθεί και ρίχνουμε σταδιακά τη ζάχαρη άχνη. Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας.  

6

Θρυμματίζουμε μισό πακέτο μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ και τα προσθέτουμε στην κρέμα. Ανακατεύουμε καλά και μεταφέρουμε την κρέμα σε κορνέ με στρογγυλό στόμιο.

7

Πάνω σε δύο μπισκότα  ΠΤΙ-ΜΠΕΡ, προσθέτουμε κρέμα μπισκότου ΠΤΙ-ΜΠΕΡ, 4-5 σμέουρα και το δεντράκι μαρέγκας.  

8

Διακοσμούμε με χρυσά και κόκκινα αστεράκια ζαχαρόπαστας