Ψωμί Γερμανικού τύπου Σίκαλης με vegan “σολoμό” από μαριναρισμένο καρότο
Από την Χριστίνα Ζουπάνου (Α Vegan Foodie)
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Από την Χριστίνα Ζουπάνου (Α Vegan Foodie)
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Για το ανοιχτό σάντουιτς:
Για το μαρινάρισμα:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 240 βαθμούς με πάνω και κάτω αντίσταση.
Σε ένα σκεύος βάζουμε πολύ λίγο ελαιόλαδο στον πάτο για να μην μας κολλήσουν τα καρότα.
Προσθέτουμε αλάτι και αρκετό πιπέρι πάνω στα καρότα μας. Προσπαθούμε το αλάτι να πάει κατά μήκος όλου του καρότου.
Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά με 1 ώρα στη μεσαία σχάρα. Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το μέγεθος των καρότων. Θέλουμε τα καρότα μας να μαλακώσουν αρκετά, όχι όμως πάρα πολύ, μιας και θα τα ξεφλουδίσουμε μετά το ψήσιμο και κόψουμε σε λεπτές λωρίδες.
Αφού ψηθούν περιμένουμε λίγο να κρυώσουν προκειμένου να μπορέσουμε να τα ξεφλουδίσουμε.
Τα ξεφλουδίζουμε με έναν κλασικό αποφλοιωτή ή με ένα μαχαίρι.
Στην συνέχεια, με ένα μαχαίρι κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες τα καρότα, όπως ακριβώς είναι και ο καπνιστός σολομός φιλέτο που μπορεί να βρει κανείς έτοιμο.
Σε ένα βαθύ τάπερ ή μπολ βάζουμε τα καρότα μας και προσθέτουμε την σάλτσα σόγιας, το νερό, την καπνιστή πάπρικα, το υγρό της κάπαρης, την vegan σάλτσα Worcester και τον υγρό καπνό.
Ανακατεύουμε πολύ καλά με προσοχή να μην διαλυθούν τα καρότα με το χέρι μας ή ένα πιρούνι.
Κόβουμε τα φύλλα νόρι με το χέρι και τα βάζουμε ανάμεσα στα καρότα, για να δώσουν θαλασσινή γεύση.
Αφήνουμε για μισή ώρα στο ψυγείο.
Ταμπονάρουμε με ρολό κουζίνας τα καρότα μας σε περίπτωση που μας φαίνονται πολύ αλμυρά και τα θέλουμε πιο στεγνά.
Βάζουμε αρκετό λεμόνι, ανάλογα με το γούστο μας.
Για κάθε open σάντουιτς τοποθετούμε μια Φέτα Ψωμιου Γερμανικού Tύπου με Σίκαλη και βάζουμε όση φυτική κρέμα τυριού επιθυμούμε.
Στην συνέχεια μπορούμε να βάλουμε μαρούλι, αγγούρι ή και τα δύο.
Τοποθετούμε τον “σολομό” μας.
Σαν topping μπορούμε να προσθέσουμε ξερό κρεμμύδι, κάπαρη, άνηθο, πιπέρι και λίγο ακόμα λεμόνι.