Κραμπλ με μπανάνες

Image of author Εύα Μονοχάρη (Funkycookgr)

Από την Εύα Μονοχάρη (funkycookgr)

30 ΛΕΠΤΑ
4-6 ΑΤΟΜΑ
5-10 ευρώ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ

Product Image of Γεμιστά με κρέμα μπανάνα

Υλικά

Για την καραμέλα

  • 80 γρ. ζάχαρη καρύδας ή καστανή ζάχαρη
  • 60ml νερό
  • 140ml γάλα καρύδας (παχύρρευστο)
  • ¼ κ.γ. αλάτι χοντρό 

Για το κραμπλ

  • 4 μεγάλες μπανάνες
  • 200 γρΦρουτοΓεμιστά με κρέμα μπανάνας 
    ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ 
  • ¼ κ.γ. κανέλα
  • ½ κ.γμοσχοκάρυδο
  • κ.σ. λεμόνι

TIP

Μπορούμε να φτιάξουμε το κραμπλ και με μήλα, αχλάδια ή φρούτα ανάλογα την εποχή (ροδάκινα, κεράσια, βερίκοκα).

Εκτέλεση Συνταγής

1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 ̊ C. 

2

Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη καρύδας και το νερό, βράζουμε για 2′. 

3

Μόλις αρχίζει να κοχλάζει η καραμέλα προσθέτουμε το γάλα καρύδας και συνεχίζουμε το βράσιμο για 3′, ανακατεύοντας τακτικά. 

4

Αποσύρουμε και προσθέτουμε το αλάτι. 

5

Βάζουμε στο μπλέντερ τα ΦρουτοΓεμιστά με κρέμα μπανάνας ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και τα θρυμματίζουμε. 

6

Κόβουμε τις μπανάνες σε χοντρές φέτες, περίπου 2-3 εκ., και τις βάζουμε σε ένα ταψάκι ή πυρίμαχο σκεύος 24 εκ.  

7

Ραντίζουμε με το λεμόνι, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο, ανακατεύουμε και περιχύνουμε με τα ¾ της καραμέλα. 

8

Καλύπτουμε όλη την επιφάνεια με τα θρυμματισμένα ΦρουτοΓεμιστά με κρέμα μπανάνας ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και ψήνουμε για 20′ στους 180 ̊ C. 

9

Σερβίρουμε το κραμπλ με σαντιγί καρύδας και την καραμέλα που κρατήσαμε. 

Δείτε ακόμη

Banner for Μπανανο-σοκολατένια ταρτάκια με ολόκληρα Γεμιστά μπισκότα

Μπανανο-σοκολατένια ταρτάκια με ολόκληρα Γεμιστά μπισκότα

Banner for Δυναμωτικό πρωινό με THINS και scrambled eggs

Δυναμωτικό πρωινό με THINS και scrambled eggs