Κραμπλ με μπανάνες

Image of author Εύα Μονοχάρη (Funkycookgr)

Από την Εύα Μονοχάρη (funkycookgr)

30 ΛΕΠΤΑ
4-6 ΑΤΟΜΑ
5-10 ευρώ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ

Product Image of ΦρουτοΓεμιστά με κρέμα μπανάνας

Υλικά

Για την καραμέλα

  • 80 γρ. ζάχαρη καρύδας ή καστανή ζάχαρη
  • 60ml νερό
  • 140ml γάλα καρύδας (παχύρρευστο)
  • ¼ κ.γ. αλάτι χοντρό 

Για το κραμπλ

  • 4 μεγάλες μπανάνες
  • 200 γρΦρουτοΓεμιστά με κρέμα μπανάνας 
    ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ 
  • ¼ κ.γ. κανέλα
  • ½ κ.γμοσχοκάρυδο
  • κ.σ. λεμόνι

TIP

Μπορούμε να φτιάξουμε το κραμπλ και με μήλα, αχλάδια ή φρούτα ανάλογα την εποχή (ροδάκινα, κεράσια, βερίκοκα).

Εκτέλεση Συνταγής

1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 ̊ C. 

2

Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη καρύδας και το νερό, βράζουμε για 2′. 

3

Μόλις αρχίζει να κοχλάζει η καραμέλα προσθέτουμε το γάλα καρύδας και συνεχίζουμε το βράσιμο για 3′, ανακατεύοντας τακτικά. 

4

Αποσύρουμε και προσθέτουμε το αλάτι. 

5

Βάζουμε στο μπλέντερ τα ΦρουτοΓεμιστά με κρέμα μπανάνας ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και τα θρυμματίζουμε. 

6

Κόβουμε τις μπανάνες σε χοντρές φέτες, περίπου 2-3 εκ., και τις βάζουμε σε ένα ταψάκι ή πυρίμαχο σκεύος 24 εκ.  

7

Ραντίζουμε με το λεμόνι, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο, ανακατεύουμε και περιχύνουμε με τα ¾ της καραμέλα. 

8

Καλύπτουμε όλη την επιφάνεια με τα θρυμματισμένα ΦρουτοΓεμιστά με κρέμα μπανάνας ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και ψήνουμε για 20′ στους 180 ̊ C. 

9

Σερβίρουμε το κραμπλ με σαντιγί καρύδας και την καραμέλα που κρατήσαμε. 

Δείτε ακόμη

Banner for Δυναμωτικό πρωινό με THINS και scrambled eggs

Δυναμωτικό πρωινό με THINS και scrambled eggs

Banner for Μπουκιές με Μιράντα, άλειμμα σοκολάτας και μπανάνα

Μπουκιές με Μιράντα, άλειμμα σοκολάτας και μπανάνα