Κραμπλ με μπανάνες
Από την Εύα Μονοχάρη (funkycookgr)
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Από την Εύα Μονοχάρη (funkycookgr)
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Για την καραμέλα
Για το κραμπλ
Μπορούμε να φτιάξουμε το κραμπλ και με μήλα, αχλάδια ή φρούτα ανάλογα την εποχή (ροδάκινα, κεράσια, βερίκοκα).
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 ̊ C.
Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη καρύδας και το νερό, βράζουμε για 2′.
Μόλις αρχίζει να κοχλάζει η καραμέλα προσθέτουμε το γάλα καρύδας και συνεχίζουμε το βράσιμο για 3′, ανακατεύοντας τακτικά.
Αποσύρουμε και προσθέτουμε το αλάτι.
Βάζουμε στο μπλέντερ τα ΦρουτοΓεμιστά με κρέμα μπανάνας ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και τα θρυμματίζουμε.
Κόβουμε τις μπανάνες σε χοντρές φέτες, περίπου 2-3 εκ., και τις βάζουμε σε ένα ταψάκι ή πυρίμαχο σκεύος 24 εκ.
Ραντίζουμε με το λεμόνι, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο, ανακατεύουμε και περιχύνουμε με τα ¾ της καραμέλα.
Καλύπτουμε όλη την επιφάνεια με τα θρυμματισμένα ΦρουτοΓεμιστά με κρέμα μπανάνας ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και ψήνουμε για 20′ στους 180 ̊ C.
Σερβίρουμε το κραμπλ με σαντιγί καρύδας και την καραμέλα που κρατήσαμε.