Κέικ πορτοκάλι με Γεμιστά με γεύση σοκολάτα

Image of author Εύα Μονοχάρη (Funkycookgr)

Από την Εύα Μονοχάρη (funkycookgr)

190 ΛΕΠΤΑ
6 ΑΤΟΜΑ
5-10 ευρώ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ

Product Image of Γεμιστά με γεύση σοκολάτα

Υλικά

Για το κέικ πορτοκάλι

  • 280 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Γεμιστά με γεύση σοκολάτα ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
  • 220 γρ. καστανή ζάχαρη 
  • 65 γρ. βούτυρο
  • 100 ml φυτικό λάδι
  • 120 ml γάλα
  • 50 ml φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι
  • 160 γρ. γιαούρτι
  • 3 αυγά
  • κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 ½  κ.γbaking powder
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για την επικάλυψη bitter σοκολάτας

  • 150 ml κρέμα γάλακτος
  • 150 γρbitter κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • Γεμιστά με γεύση σοκολάτα ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

TIP

- Φροντίζουμε όλα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. - Το κέικ μπορούμε να το διατηρήσουμε στο ψυγείο και το αφήνουμε εκτός 15’ πριν το σερβίρουμε.

Εκτέλεση Συνταγής

1

Το κέικ πορτοκάλι  

Προθερμαίνουμε τον φούρνο, στον αέρα, στους 175 ̊ C. 

2

Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το αλάτι και το baking powder. 

3

Ψιλοκόβουμε με μαχαίρι τα Γεμιστά με γεύση σοκολάτα και τα βάζουμε σε μπολ. 

4

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, το φυτικό λάδι, τη ζάχαρη, το ξύσμα και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 6-8’. 

5

Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και αφού ενσωματωθούν στο μείγμα χαμηλώνουμε ταχύτητα. 

6

Προσθέτουμε το γιαούρτι, το εκχύλισμα βανίλιας και το μισό αλεύρι, συνεχίζουμε προσθέτοντας τον χυμό, το γάλα και το υπόλοιπο αλεύρι. 

7

Μόλις όλα τα υλικά ενωθούν, σταματάμε το χτύπημα, προσθέτουμε τα μπισκότα και ανακατεύουμε με σπάτουλα να ενσωματωθούν μέσα στη ζύμη. 

8

Μεταφέρουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο στρογγυλό αντικολλητικό ταψί ή φόρμα, 26 εκ. περίπου. 

9

Ψήνουμε το κέικ πορτοκάλι για 50’ στους 175 ̊ C, το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει. 

10

Η επικάλυψη bitter σοκολάτας 

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος και τη ζεσταίνουμε μέχρι να πάρει 2-3 βράσεις, αποσύρουμε, προσθέτουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. 

11

Μεταφέρουμε σε ένα μεταλλικό μπολ, σκεπάζουμε και μόλις πέσει η θερμοκρασία της, την τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες. 

12

Κατόπιν χτυπάμε το μείγμα στο μίξερ μέχρι να γίνει σαν μους 

13

Αλείφουμε το κέικ με τη σοκολατένια κρέμα, καλύπτουμε την επιφάνεια με τα τριμμένα Γεμιστά με γεύση σοκολάτα και σερβίρουμε.  

Δείτε ακόμη

Banner for Cheesecake με μπισκότα Παπαδοπούλου Γεμιστά με γεύση Σοκολάτα

Cheesecake με μπισκότα Παπαδοπούλου Γεμιστά με γεύση Σοκολάτα

Banner for Τούρτα με λεμόνι, μύρτιλο και Πτι-Μπερ

Τούρτα με λεμόνι, μύρτιλο και Πτι-Μπερ