Κέικ πορτοκάλι με Γεμιστά με γεύση σοκολάτα
Από την Εύα Μονοχάρη (funkycookgr)
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Από την Εύα Μονοχάρη (funkycookgr)
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Για το κέικ πορτοκάλι
Για την επικάλυψη bitter σοκολάτας
- Φροντίζουμε όλα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. - Το κέικ μπορούμε να το διατηρήσουμε στο ψυγείο και το αφήνουμε εκτός 15’ πριν το σερβίρουμε.
Το κέικ πορτοκάλι
Προθερμαίνουμε τον φούρνο, στον αέρα, στους 175 ̊ C.
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το αλάτι και το baking powder.
Ψιλοκόβουμε με μαχαίρι τα Γεμιστά με γεύση σοκολάτα και τα βάζουμε σε μπολ.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, το φυτικό λάδι, τη ζάχαρη, το ξύσμα και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 6-8’.
Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και αφού ενσωματωθούν στο μείγμα χαμηλώνουμε ταχύτητα.
Προσθέτουμε το γιαούρτι, το εκχύλισμα βανίλιας και το μισό αλεύρι, συνεχίζουμε προσθέτοντας τον χυμό, το γάλα και το υπόλοιπο αλεύρι.
Μόλις όλα τα υλικά ενωθούν, σταματάμε το χτύπημα, προσθέτουμε τα μπισκότα και ανακατεύουμε με σπάτουλα να ενσωματωθούν μέσα στη ζύμη.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο στρογγυλό αντικολλητικό ταψί ή φόρμα, 26 εκ. περίπου.
Ψήνουμε το κέικ πορτοκάλι για 50’ στους 175 ̊ C, το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.
Η επικάλυψη bitter σοκολάτας
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος και τη ζεσταίνουμε μέχρι να πάρει 2-3 βράσεις, αποσύρουμε, προσθέτουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Μεταφέρουμε σε ένα μεταλλικό μπολ, σκεπάζουμε και μόλις πέσει η θερμοκρασία της, την τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Κατόπιν χτυπάμε το μείγμα στο μίξερ μέχρι να γίνει σαν μους.
Αλείφουμε το κέικ με τη σοκολατένια κρέμα, καλύπτουμε την επιφάνεια με τα τριμμένα Γεμιστά με γεύση σοκολάτα και σερβίρουμε.