Γλύκισμα με μπισκότα ΜΙΡΑΝΤΑ Παπαδοπούλου

60 ΛΕΠΤΑ
6 ΑΤΟΜΑ
>10 ευρώ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ

Product Image of Μιράντα κλασικά

Υλικά

Για τη μαλακή βάση με μπισκότα Μιράντα Παπαδοπούλου

  • 115 γρ. Βούτυρο
  • 165 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. αυγά
  • 80 γρ. μπισκότα Μιράντα Παπαδοπούλου τριμμένα
  • 80 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 1 γρ. baking powder
  • 1 γρ. αλάτι
  • 50 γρ μαύρη σοκολάτα ψιλοκομμένη

Για την κρέμα σοκολάτας

  • 1 φακελάκι κρέμα στιγμής βανίλια
  • 400 γρ. γάλα
  • 100 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη

Για τη μους με Μπισκότα Μιράντα Παπαδοπούλου

  • 125 γρ. γάλα
  • 12,5 γρ. σιρόπι γλυκόζης
  • 2,5 γρ. ζελατίνη
  • 125 γρ. μπισκότα Μιράντα Παπαδοπούλου
  • 110 γρ. λευκή κουβερτούρα
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)

Για το γλασάζ σοκολάτας

  • 300 γρ. κουβερτούρα
  • 200 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
  • 30 γρ. σιρόπι γλυκόζης
  • 200 γρ. γάλα
  • 50 γρ. νερό

Εκτέλεση Συνταγής

1

Για τη βάση, αρχικά χτυπάμε καλά στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτουμε σιγά σιγά και διαδοχικά τα αυγά, κατόπιν τα λοιπά υλικά κοσκινισμένα και, τέλος, τη λιωμένη σοκολάτα. Δεν αφήνουμε να χτυπηθεί υπερβολικά. Τοποθετούμε για λίγο το μείγμα στο ψυγείο. Πλάθουμε μπάλες στο μέγεθος που επιθυμούμε (γύρω στα 90 γρ.) και διατηρούμε στην κατάψυξη. Μετά από 1 ώρα βγάζουμε τις μπάλες, μορφοποιούμε σε σχήμα δίσκου και ψήνουμε στους 170◦C για 10 λεπτά περίπου.

2

Φτιάχνουμε μία γκανάζ, βάζοντας 50 γρ. γάλα να πάρει μία βράση και ανακατεύοντας προσθέτουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα, μέχρι να δέσει το μείγμα. Χτυπάμε την κρέμα στιγμής με 350 γρ. και την αναμιγνύουμε με την γκανάζ. Τοποθετούμε το μείγμα στην κατάψυξη.

3

Για τη μους θρυμματίζουμε πολύ καλά τα μπισκότα, ώστε να γίνουν σκόνη. Βάζουμε το γάλα και το σιρόπι γλυκόζης σε μία κατσαρόλα να πάρουν μία βράση και προσθέτουμε, ανακατεύοντας τη ζελατίνη. Κατόπιν ανακατεύουμε καλά με τη λευκή σοκολάτα, αφού την έχουμε λιώσει και κατόπιν προσθέτουμε ανακατεύοντας πολύ καλά τα θρυμματισμένα μπισκότα και κατόπιν την κρέμα γάλακτος ρευστή. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για μία μέρα. Στη συνέχεια, χτυπάμε το μείγμα στο μίξερ με σύρμα, μέχρι να διογκωθεί. Τοποθετούμε σε φόρμες σιλικόνης και στη μέση τοποθετούμε μια μικρή ποσότητα κρέμας σοκολάτας, που έχουμε προηγουμένως καταψύξει. Βάζουμε τις φόρμες σιλικόνης στην κατάψυξη.

4

Για το γλασάζ βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, το νερό και το σιρόπι γλυκόζης να πάρουν μία βράση και αποσύρουμε από τη φωτιά. Κατόπιν ανακατεύουμε καλά με τις σοκολάτες, αφού τις έχουμε λιώσει και αφήνουμε το γλάσο να κρυώσει.

5

Παίρνουμε τη μαλακή βάση μπισκότου που έχουμε ήδη ψήσει και την κόβουμε με ένα κουπ-πατ στρογγυλό, λίγο μεγαλύτερο από το μέγεθος της σιλικόνης, που έχουμε βάλει τη μους. Γλασάρουμε σε μία σχάρα τα ημισφαίρια με τη μους και τα τοποθετούμε πάνω στους δίσκους. Προσθέτουμε τη διακόσμηση της αρεσκείας μας.

Δείτε ακόμη

Banner for Τρίχρωμο μους κέικ φρούτων με μπισκότα ΜΙΡΑΝΤΑ

Τρίχρωμο μους κέικ φρούτων με μπισκότα ΜΙΡΑΝΤΑ

Banner for Εναλλακτικό Cheesecake Τορτίγιας με γιαούρτι

Εναλλακτικό Cheesecake Τορτίγιας με γιαούρτι