Φακές σαλάτα με Παξιμάδια Λαδιού Μεσόγειος Γεύση Παπαδοπούλου

Image of author Αντωνία Κατή

Από την Αντωνία Κατή
Συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής & food stylist

40 ΛΕΠΤΑ
4-6 ΑΤΟΜΑ
5-10 ευρώ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ

Product Image of Μεσόγειος γεύση Παξιμάδια Λαδιού τύπου Κυθήρων

Υλικά

  • Παξιμάδια λαδιού “Μεσόγειος Γεύση” Παπαδοπούλου (6- 8 παξιμάδια από 1 πακέτο 350γρ.)

Υλικά για τις φακές

  • 500 γρ. φακές χοντρές (βρασμένες)
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 πιπεριά φλωρίνης σε λεπτές ροδέλες
  • 1 ματσάκι φρέσκος μαϊντανός (ψιλοκομμένος)
  • 1 ματσάκι ρόκα (χοντροκομμένη)
  • Μερικά ντοματίνια (κομμένα)
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 καρότο

Υλικά για τη σος

  • 6-8 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 6-8 κουταλιές σούπας ξύδι
  • Χυμός και ξύσμα 1 πορτοκαλιού
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση Συνταγής

1

Βράζουμε τις φακές σε αλατισμένο νερό με 1 φύλλο δάφνης, 1 καρότο ολόκληρο και 1 κρεμμύδι. Τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν, ενώ συγκεντρώνουμε τα υπόλοιπα υλικά μας.

2

Πλένουμε και κόβουμε σε λεπτές ροδέλες το άλλο κρεμμύδι και την πιπεριά. Ετοιμάζουμε και τα άλλα λαχανικά

3

Ετοιμάζουμε τη σος βάζοντας όλα μαζί τα υλικά σε γυάλινο βάζο με καπάκι και το ανακινούμε ζωηρά. Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη σος.

4

Βάζουμε σε βαθύ μπολ ή σαλατιέρα τις φακές και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Αλατοπιπερώνουμε κι ανακατεύουμε.

5

Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Δείτε ακόμη

Banner for Ατομικοί ντάκοι με Παξιμάδια Λαδιού Μεσόγειος Γεύση Παπαδοπούλου

Ατομικοί ντάκοι με Παξιμάδια Λαδιού Μεσόγειος Γεύση Παπαδοπούλου

Banner for KRISPIES Παπαδοπούλου με χαρούπι, vegan ‘τυρί’ κρέμα με κάσιους και αβοκάντο, αγγούρι, λεμόνι και μπούκοβο

KRISPIES Παπαδοπούλου με χαρούπι, vegan ‘τυρί’ κρέμα με κάσιους και αβοκάντο, αγγούρι, λεμόνι και μπούκοβο