Φακές σαλάτα με Παξιμάδια Λαδιού Μεσόγειος Γεύση Παπαδοπούλου
Από την Αντωνία Κατή
Συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής & food stylist
40 ΛΕΠΤΑ
4-6 ΑΤΟΜΑ
5-10 ευρώ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Από την Αντωνία Κατή
Συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής & food stylist
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Υλικά για τις φακές
Υλικά για τη σος
Βράζουμε τις φακές σε αλατισμένο νερό με 1 φύλλο δάφνης, 1 καρότο ολόκληρο και 1 κρεμμύδι. Τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν, ενώ συγκεντρώνουμε τα υπόλοιπα υλικά μας.
Πλένουμε και κόβουμε σε λεπτές ροδέλες το άλλο κρεμμύδι και την πιπεριά. Ετοιμάζουμε και τα άλλα λαχανικά
Ετοιμάζουμε τη σος βάζοντας όλα μαζί τα υλικά σε γυάλινο βάζο με καπάκι και το ανακινούμε ζωηρά. Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη σος.
Βάζουμε σε βαθύ μπολ ή σαλατιέρα τις φακές και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Αλατοπιπερώνουμε κι ανακατεύουμε.
Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.