Φακές σαλάτα με Παξιμάδια Λαδιού Μεσόγειος Γεύση Παπαδοπούλου

Image of author Αντωνία Κατή

Από την Αντωνία Κατή
Συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής & food stylist

40 ΛΕΠΤΑ
4-6 ΑΤΟΜΑ
5-10 ευρώ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ

Product Image of Μεσόγειος γεύση Παξιμάδια Λαδιού τύπου Κυθήρων

Υλικά

  • Παξιμάδια λαδιού “Μεσόγειος Γεύση” Παπαδοπούλου (6- 8 παξιμάδια από 1 πακέτο 350γρ.)

Υλικά για τις φακές

  • 500 γρ. φακές χοντρές (βρασμένες)
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 πιπεριά φλωρίνης σε λεπτές ροδέλες
  • 1 ματσάκι φρέσκος μαϊντανός (ψιλοκομμένος)
  • 1 ματσάκι ρόκα (χοντροκομμένη)
  • Μερικά ντοματίνια (κομμένα)
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 καρότο

Υλικά για τη σος

  • 6-8 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 6-8 κουταλιές σούπας ξύδι
  • Χυμός και ξύσμα 1 πορτοκαλιού
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση Συνταγής

1

Βράζουμε τις φακές σε αλατισμένο νερό με 1 φύλλο δάφνης, 1 καρότο ολόκληρο και 1 κρεμμύδι. Τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν, ενώ συγκεντρώνουμε τα υπόλοιπα υλικά μας.

2

Πλένουμε και κόβουμε σε λεπτές ροδέλες το άλλο κρεμμύδι και την πιπεριά. Ετοιμάζουμε και τα άλλα λαχανικά

3

Ετοιμάζουμε τη σος βάζοντας όλα μαζί τα υλικά σε γυάλινο βάζο με καπάκι και το ανακινούμε ζωηρά. Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη σος.

4

Βάζουμε σε βαθύ μπολ ή σαλατιέρα τις φακές και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Αλατοπιπερώνουμε κι ανακατεύουμε.

5

Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Δείτε ακόμη

Banner for Ατομικοί ντάκοι με Παξιμάδια Λαδιού Μεσόγειος Γεύση Παπαδοπούλου

Ατομικοί ντάκοι με Παξιμάδια Λαδιού Μεσόγειος Γεύση Παπαδοπούλου

Banner for Vegan & Gluten Free Μωσαϊκό με Μπισκότα Παπαδοπούλου με Κακάο Χωρίς Γλουτένη

Vegan & Gluten Free Μωσαϊκό με Μπισκότα Παπαδοπούλου με Κακάο Χωρίς Γλουτένη