Cheesecake pops χριστουγεννιάτικα δέντρα με Digestive Παπαδοπούλου
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Αλέθουμε στο multi τα μπισκότα Digestive. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και τα χτυπάμε μαζί.
Προετοιμάζουμε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο, διαμέτρου 23 εκ τοποθετώντας λαδόκολλα στη βάση της.
Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και πιέζουμε καλά την επιφάνεια με τη βοήθεια ενός ποτηριού, ώστε να συμπιεστεί και να γίνει επίπεδο.
Χτυπάμε με το μίξερ την κρέμα τυριού και μόλις μαλακώσει ρίχνουμε την καστανή ζάχαρη συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να αφρατέψει το μίγμα.
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά ενσωματώνοντας τα στο μείγμα και συνεχίζουμε με τη βανίλια, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το τζίντζερ και το αλάτι.
Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τη βάση στο ταψί και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 30 λεπτά.
Το βγάζουμε, το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες να κρυώσει.
Το βγάζουμε από το ψυγείο και το κόβουμε σε κομμάτια όπως οι δείκτες του ρολογιού (8 κομμάτια).
Τοποθετούμε ανάμεσα στη βάση και στην κρέμα τυριού κάθε κομματιού, από ένα ξυλάκι και τα βάζουμε για άλλη μια ώρα στο ψυγείο.
Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων.
Με τη βοήθεια ενός κουταλιού, ρίχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα πάνω από κάθε κομμάτι φροντίζοντας να καλυφθεί ολόκληρο έπειτα το τοποθετούμε πάνω σε λαδόκολλα και τα βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά μέχρι να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί η κουβερτούρα.
Λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα πάλι σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων, την βάζουμε σε κορνέ και ραντίζουμε με αυτή το κάθε τριγωνικό κομμάτι διαγώνια σαν γιρλάντα.
Προαιρετικά μπορούμε να στολίσουμε με χριστουγεννιάτικα ζαχαρωτά πάνω στη λευκή σοκολάτα.
Αφήνουμε 5 λεπτά να στεγνώσει η σοκολάτα και είναι έτοιμα να τα σερβίρουμε.