Αυγά Benedict με hollandaise αβοκάντο με Ψωμί Δίκοκκο Πολύσπορο με Chia & Κινόα
Από τον Μάνο Δημητρούλη
Διατροφολόγος- Διαιτολόγος
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Από τον Μάνο Δημητρούλη
Διατροφολόγος- Διαιτολόγος
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Για 2 μερίδες:
4 φέτες Ψωμί Παπαδοπούλου Δίκοκκο Πολύσπορο με Chia & Quinoa
4 αυγά
1 ώριμο αβοκάντο
2 κ.σ. λεμόνι ή lime
140 ml καυτό νερό
1 κ.σ. σιρόπι αγαύης ή μέλι
αλάτι & πιπέρι
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αβοκάντο, το νερό, το χυμό λεμόνι, το σιρόπι αγαύης, αλάτι και με τη βοήθεια ραβδομίξερ χειρός χτυπάμε μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Σε ένα βαθύ μικρό μπολ διαμέτρου 8-10 εκατοστών τοποθετούμε ένα κομμάτι μεμβράνη που να σκεπάζει όλη την εσωτερική επιφάνεια του μπολ και να εξέχει αρκετά προς τα έξω. Λαδώνουμε εσωτερικά τη μεμβράνη και προσεκτικά σπάμε ένα αυγό. Κλείνουμε τη μεμβράνη στρίβοντας το πάνω μέρος της φτιάχνοντας ένα πουγκί.
Σε κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει βάζουμε τα πουγκιά αυγού και επειδή έχουν την τάση να ανεβαίνουν στην επιφάνεια, τα κρατάμε βυθισμένα στο νερό με μια λαβίδα για 4 λεπτά.
Αφαιρούμε το αυγό, κόβουμε το μέρος της μεμβράνης που εξέχει με ένα ψαλίδι, ανοίγουμε προσεκτικά το πουγκί και βάζουμε το αυγό πάνω στο ψωμί που έχουμε φρυγανίσει. Επαναλαμβάνουμε για τα άλλα αυγά.
Προσθέτουμε την hollandaise πάνω από τα αυγά και γαρνίρουμε με αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι & ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.