Αυγά Benedict με hollandaise αβοκάντο με Ψωμί Δίκοκκο Πολύσπορο με Chia & Κινόα

Image of author Μάνος Δημητρούλης

Από τον Μάνο Δημητρούλη
Διατροφολόγος- Διαιτολόγος

15' ΛΕΠΤΑ
2 ΑΤΟΜΑ
5-10 ευρώ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ

Product Image of Δίκοκκο Πολύσπορο με Chia & Quinoa

Υλικά

Για 2 μερίδες:

4 φέτες Ψωμί Παπαδοπούλου Δίκοκκο Πολύσπορο με Chia & Quinoa
4 αυγά
1 ώριμο αβοκάντο
2 κ.σ. λεμόνι ή lime
140 ml καυτό νερό
1 κ.σ. σιρόπι αγαύης ή μέλι
αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση Συνταγής

1

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αβοκάντο, το νερό, το χυμό λεμόνι, το σιρόπι αγαύης, αλάτι και με τη βοήθεια ραβδομίξερ χειρός χτυπάμε μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

2

Σε ένα βαθύ μικρό μπολ διαμέτρου 8-10 εκατοστών τοποθετούμε ένα κομμάτι μεμβράνη που να σκεπάζει όλη την εσωτερική επιφάνεια του μπολ και να εξέχει αρκετά προς τα έξω. Λαδώνουμε εσωτερικά τη μεμβράνη και προσεκτικά σπάμε ένα αυγό. Κλείνουμε τη μεμβράνη στρίβοντας το πάνω μέρος της φτιάχνοντας ένα πουγκί.

3

Σε κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει βάζουμε τα πουγκιά αυγού και επειδή έχουν την τάση να ανεβαίνουν στην επιφάνεια, τα κρατάμε βυθισμένα στο νερό με μια λαβίδα για 4 λεπτά.

4

Αφαιρούμε το αυγό, κόβουμε το μέρος της μεμβράνης που εξέχει με ένα ψαλίδι, ανοίγουμε προσεκτικά το πουγκί και βάζουμε το αυγό πάνω στο ψωμί που έχουμε φρυγανίσει. Επαναλαμβάνουμε για τα άλλα αυγά.

5

Προσθέτουμε την hollandaise πάνω από τα αυγά και γαρνίρουμε με αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι & ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.

Δείτε ακόμη

Banner for Vegan

Vegan "Tuna" Σάντουιτς με ψωμί Αρχαία Σπορά με Chia & Quinoa, Πολύσπορο

Banner for Vegan και gluten free

Vegan και gluten free "αυγόφετες" με λευκό ψωμί σε φέτες χωρίς γλουτένη