Vegan “Tuna” Σάντουιτς με ψωμί Αρχαία Σπορά με Chia & Quinoa, Πολύσπορο
Από την Χριστίνα Ζουπάνου (Α Vegan Foodie)
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Από την Χριστίνα Ζουπάνου (Α Vegan Foodie)
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Στη συγκεκριμένη συνταγή βάζουμε αγγουράκι τουρσί και φύκια νόρι για να μας δώσει μία αίσθηση θαλασσινής γεύσης. Μπορείτε αντί για μαγιονέζα να δοκιμάσετε να το κάνετε με ταχίνι σε μικρότερη ποσότητα. Μπορείτε αντί για αποφλοιωμένα ρεβίθια να χρησιμοποιήσετε αναποφλοίωτα. Σε αυτήν την περίπτωση θα χρειαστείτε λιγότερη ποσότητα ρεβιθιών (περίπου 120-150 γρ.).
Βάζουμε στο multi το κρεμμύδι και το αγγουράκι τουρσί και τα χτυπάμε πολύ λίγο έως ότου κοπούν σε πολύ μικρά κομμάτια. Εναλλακτικά μπορούμε να τα κόψουμε με μαχαίρι.
Εάν επιλέξουμε να βάλουμε ολόκληρο φύκι νόρι αντί για τριμμένο, το κόβουμε και αυτό σε πολύ μικρά κομμάτια αφού το διπλώσουμε πολλές φορές. Αλλιώς συνεχίζουμε στο επόμενο βήμα.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα ρεβίθια και τα μαλακώνουμε με μία πρέσα πατάτας.
Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα μας τα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Σε δύο πιάτα βάζουμε από 2 φέτες ψωμί Αρχαία Σπορά με Chia & Quinoa, Πολύσπορο και αλείφουμε με λίγη vegan μαγιονέζα.
Προσθέτουμε λίγη πρασινάδα της επιλογής μας (μαρούλι κλασικό / σγουρό / κόκκινο / λαχανίδα (kale)).
Τοποθετούμε πάνω στην κάθε φέτα την μισή ποσότητα του vegan “tuna” μας και κλείνουμε το σάντουιτς.